03 / 05 / 2024

TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı

TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..

Niğde Adliye Sarayı inşaatına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Niğde Adliye Sarayı TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, inşaatın ne zaman tamamlanacağını sordu..

Kentsel dönüşüm planlarına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel mirasın korunmasına, yapı denetimine ve deprem toplanma alanları TBMM'de konu oldu..

Emlak vergisi değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de!

Emlak vergisi metrekare birim değerlerine yapılan itirazlar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Kocaeli'ne yapılan ulaşım yatırımları TBMM'de!

Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Kocaeli iline son 5 yıl içinde yapılan yatırımlar TBMM gündemine taşındı..

Eyüp Defterdarlık Mahallesi'ndeki bir alanın imar durumu TBMM'de!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde Defterdarlık Mahallesi'nde bulunan Abdülvedüt türbesinin bulunduğu alanın imar durumu TBMM'de konu oldu. İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Tavas Devlet Hastanesi'nin ulaşım sorunu TBMM'de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Tavas Devlet Hastanesi'nin ulaşım yolundaki bir kamulaştırma sorununu TBMM gündemine taşıdı..

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ilişkin 7 sorun TBMM'de!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi binasının tadilatı ve yerleşkenin satılacağı iddialar TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler TBMM gündeminde!

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler ile denetlenmeyen ve güvenli olmayan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Ödemiş İlkkurşun Köyü otoyol projesi TBMM'de!

İzmir Ödemiş'e bağlı İlkkurşun Köyü yakınına yapılmakta olan otoyol TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, otoyola ilişkin olarak 10 soru hazırladı..

İstanbul'da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da bağlı kurum ve kuruluşlara ait binalarda depreme karşı alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı..

TBMM'den 'yeni meclis için kampüs arandığı' iddiasına yanıt!

TBMM Başkanlığı: "Haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Külliyesinin başka bir yere taşınmasının tartışılması ve Meclis bürokratlarının Ankara’da arsa araması kesinlikle söz konusu değildir. Haberler arsa fiyatlarının artması için spekülasyon yapma amacından başka bir şey taşımamaktadır" dedi.

TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı Haberi

TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu.


Tanrıkulu "15 Temmuz 2016 tarihli Darbe Girişimi sırasında bombalanan TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı sırasında yeniden yapılan korkulukların “haç işaretine” benzetilerek kaldırıldığı ve yerine düz korkuluk konduğu haberleri basına yansımıştır." diyerek 7 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. 15 Temmuz 2016 tarihli Darbe Girişimi sırasında bombalanan TBMM Muhalefet Kulisinin onarımı sırasında yeniden yapılan korkulukların “haç işaretine” benzetilerek kaldırıldığı ve yerine düz korkuluk konduğu iddiaları doğru mudur?


2. İddialar doğru ise, yıllardır TBMM’de var olan korkulukların “haç işaretine" benzetildiği gerekçesiyle bir anda kaldırılmasının gerekçesi nedir?


3. Türkiye’de sadece Müslüman Vatandaşların yaşamadığı ve başka dinlere mensup Milletvekillerinin de TBMM çatısı...