02 / 10 / 2024

TBMM TOKİ yasa teklifi

TBMM TOKİ yasa teklifi

CHP, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla, TOKİ konutlarının kamu ve özel yurtlara dönüştürülmesini öngören yasa teklifi hazırladı.

Günlük kiralık evlere ilişkin düzenleme TBMM’den geçti! İşte düzenlemenin detayları...

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

2023 torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak?

Torba yasa için gözler TBMM’ye çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasanın tarihine ilişkin, "TBMM tatile girmeden, yani temmuzda torba yasayı çıkarma çalışmamız sürüyor" demişti. Peki, torba yasa çıktı mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

Resmen kabul edildi! Dolar ve Türk lirası olanlar dikkat.. 2022 yılı sonuna kadar süre verildi

TBMM'de yasa resmen kabul edildi. Yıl sonuna kadar TL'ye çevrilen dövizde faiz ve kâr payı vergi istisnası kabul edilecek. Resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu, TMSF tarafından sigorta edilecek

Evim mağdurları için yeni yasa teklifi geliyor!

AK Parti tarafından TBMM gündemine 3 ayrı yasa teklifi getirilmesi için hazırlıklara başlandı bu kapsamda, 23 maddelik torba yasada evim mağdurları, çevre teklifleri ve muhtar maaşlarının yükseltilmesi gibi düzenlemelere yer veriliyor. 

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti, son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücrette damga vergisini kaldıran yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

İcra ve iflas kanununa yeni düzen! TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve onaylanan yasa ile Ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün şekilde satışı yapıldığı durumlarda daha yüksek kazanç sağlayacağı belirlenen mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde bulunduran işletmeler, bir bütün şeklinde satışa çıkarılacak.

Murat Emir'den cemevlerindeki mülkiyet sorununun çözümü için yasa teklifi!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Büyükşehir Belediye Yasası kapsamında köylerin mahalleye dönüştürülmesi sonucu cemevlerinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı sorununun çözümü için TBMM’ye yasa teklifi sundu.

Tasarruf finansman şirketlerine sıkı takip! TBMM'de kabul edildi!

Tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Peki yasa neleri içeriyor? İşte detaylar...

TOKİ projelerinin oluşturduğu mağduriyet TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TOKİ'nin yaptığı konut projelerinin oluşturduğu mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

TBMM TOKİ yasa teklifi Haberi

TBMM TOKİ yasa teklifi

CHP'li Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na yasa teklifi sundu.


Teklif, Toplu Konut Kanunu’nda yapılacak değişiklik ile Toplu Konut İdaresinin kaynaklarını kullanma amaçlarına uygun görülen TOKİ konutlarının kamu ve özel yurtlara dönüştürülerek eğitim-öğretim faaliyetlerinin desteklenmesini amaçlıyor. Teklifin gerekçesinde; yurt sorunlarına dikkat çekilerek şöyle denildi:


“Türkiye’de inşaat sektörü arz fazlası bekleyen 800 bin konutu ile ekonomide yaşanan durgunluk ve krizden en fazla etkilenecek olan sektördür. Türkiye'de 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunmaktadır. TOKİ’nin elinde satılmayan 120 bin dolayındaki konut projelendirerek kamu ve özel öğrenci yurtlarına dönüştürülmelidir.


Bu kapsamda TOKİ’nin satılmayan konutların öğrencilerin yurt ihtiyaçları ile orantılı olarak atıl durumdan çıkarılması gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin yurt ihtiyacını illere göre tespit ederken TOKİ öğrencilerin ihtiyaçlarının tespit edilmesinden,...