07 / 05 / 2024

TCDD Ankara Celal Bayar Bulvarı

TCDD Ankara Celal Bayar Bulvarı

Ankara Büyükşehir Belediyesince,Celal Bayar Bulvarı'ndaki ağaçların bir kısmının, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak köprülü kavşak çalışması nedeniyle kaldırıldığı bildirildi.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Ankara Tren Garı yerleşkesinin imar planları iptal edildi

Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilen TCDD'ye ait arazinin imar planı değişikliği iptal edildi.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Temeli 2013'te atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 43'ünün bitirildiği duyuruldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 43.44 fiziksel ilerleme sağlanmıştır" dedi.

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

TCDD'den Ankara'da satılık gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, Ankara Polatlı'da yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı.

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD'den 3 ilde satılık 6 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Kayseri, Ankara ve Eskişehir'de yer alan 6 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

TCDD 5 ildeki 24 gayrimenkulü satışa çıkardı!

TCDD tarafından Ankara, Çankırı, Kayseri, Zonguldak ve Eskişehir il sınırları içerisinde bulunan 24 adet taşınmaz ihale yöntemiyle satışa çıkarıldı…

Ankara-Sivas YHT projesi Sivaslıların gündeminde!

Sivas Eşmebaşı Köyü'nde Ankara- Sivas arası hızlı tren yolu çalışması vatandaşları ikiye böldü. Evlerinin yanında çalışma yapılan vatandaşlar alternatif yol istedi. TCDD yetkilileri ise yol yerine alt geçit yapıldığını açıkladı.

TCDD'den 59 gayrimenkulün kiralama ihalesi 1 Mart'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Ankara'daki 59 gayrimenkulü kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 1 Mart'ta gerçekleşecek..

TCDD Ankara Celal Bayar Bulvarı Haberi

TCDD Ankara Celal Bayar Bulvarı

Ankara Büyükşehir Belediyesince,Celal Bayar Bulvarı'ndaki ağaçların bir kısmının, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak köprülü kavşak çalışması nedeniyle kaldırıldığı bildirildi. 


Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Hızlı Tren Garı için Celal Bayar Bulvarı üzerinde TCDD tarafından yapılacak köprülü kavşak çalışması nedeniyle ve bu kurumun talebi üzerine, bulvardaki ağaçların bir kısmının başka yerlere nakledildiği, bir kısmının da bölgeden kaldırıldığı belirtildi. 


Açıklamada, "Celal Bayar Bulvarı üzerinde yeni yapılan Hızlı Tren Garı'na ulaşımı sağlamak amacıyla, TCDD tarafından köprülü kavşak inşaatı yapılacak. TCDD, yeni yapılan Hızlı Tren Garı ile metro bağlantısı için Büyükşehir Belediyesine böyle bir çalışma gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine, Orman ve Su İşleri Bakanlığının görüşü de alınarak, nakledilebilecek ağaçlar nakledildi, olmayanlar da kaldırıldı." ifadelerine yer...