24 / 07 / 2024

tcdd izmir taş ocağı

tcdd izmir taş ocağı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! 3 Ocak'ta da zam yapılmıştı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları geçtiğimiz 3 Ocak'ta tren biletlerine yüzde 20 zam yapmıştı. TCDD'nin aradan geçen 3 ayda tren biletlerine ikinci kez yaptığı öğrenildi. Bilet fiyatları yüzde 10 zamlandı. Böylelikle 3 ayda TCDD tren biletleri yüzde 30 zam gördü.

TCDD mülkiyetinde bazı taşınmazlarla ilgili soru önergesi verildi!

TCDD mülkiyetinde olan bazı taşınmazlar için derdest olan davaların Kurul kararı ile takibinden vazgeçilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TCDD 1250 taşınmazı değerinden düşük bedelle kiraya verdi iddiası!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın zararı dört yılda 11 milyar 174 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, 1250 taşınmazın düşük bedellerle kiralanarak kurumun zarara uğratıldığı belirlendi. 

TCDD'nin 4 taşınmazı satılacak!

TCDD Genel Müdürlüğü mülkiyetinde yer alan Erzurum ve Samsun'daki 4 taşınmaz ihaleyle satacak.

TCDD'nin Menemen'de yapacağı taş ocağı projesi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesisleri TBMM gündemine taşıdı..

TCDD İzmir'deki 6 arsadaki hissesini satıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü İzmir'in 3 ilçesinde yer alan 6 arsadaki hissesini ihale ile satıyor. İhale 3 ayrı günde yapılacak..

TCDD'den 59 gayrimenkulün kiralama ihalesi 1 Mart'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Ankara'daki 59 gayrimenkulü kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 1 Mart'ta gerçekleşecek..

İzmir taş ocakları imar planlarına girdi!

İzmir'in en büyük çevre sorunlarından biri, taş ocakları imar planlarına girdi.

İzmir Buca Evka 1 konutları 22 Aralık'ta ihaleye çıkacak!

Buca'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inşa edip 2010'de satışa çıkardığı toplu konutlarda hala yerleşim başlamadı. Ancak konutların bakım ve onarımı için 22 Aralık'ta ihale yapılacak

Decathlon 9 Aralık’ta İzmir Balçova Ege Park’ta açılıyor!

Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon Türkiye’de hızla büyümeye devam ediyor. Decathlon’un Türkiye’deki 14’üncü, İzmir’deki ikinci mağazası 9 Aralık’ta İzmir Balçova Ege Park’ta açılıyor.

İzmir'de Balıkçılar Meydan Projesi sorunu meclise taşındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce yıkılan ve yerine Balıkçılar Meydanı yapılması öngörülen katlı otopark meclis gündemine taşındı.

TCDD'den Erzurum ve Kars'ta satılık 14 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Kars Sarıkamış ve Erzurum Yakutiye'de bulunan 14 gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin ihalesi 01 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TCDD'den 7 ilde satılık 37 gayrimenkul!

TCDD Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, Ankara, Çankırı, Karabük, Kayseri, Niğde, Zonguldak ve Yozgat'ta bulunan 37 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

tcdd izmir taş ocağı Haberi

tcdd izmir taş ocağı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menemen ilçesinde TCDD tarafından yapılması planlanan taş ocağı ve diğer bazı tesislere ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılmasını talep etti.

Bakan önergesinde "İzmir'in Menemen ilçesinde Gediz Deltası'nın yakınlarında Bağcılar ve Çaltı mahallelerinin sınırları içerisinde kalan ve TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen taş ocağı, kırma-eleme tesisi ve hazır beton tesisleri için İzmir Valiliği tarafından verilen ‘ÇED gerekli değildir’ kararı, aralarında 5 mahalle muhtarının da olduğu 26 bölge sakini tarafından mahkemeye taşınarak iptali istenmiş ve TCDD’ye ait taş ocağı projesi mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Mahkeme, proje dosyasında madencilik faaliyet alanının, yönetmelikte belirlenen 25 hektarlık alanın altında gösterilmiş olsa da ruhsat sahasının 99.37 hektarlık alan olduğunu...