06 / 05 / 2024

tcdd taşınmazları kira

tcdd taşınmazları kira

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın zararı dört yılda 11 milyar 174 milyon TL'yi aştı. Ayrıca, 1250 taşınmazın düşük bedellerle kiralanarak kurumun zarara uğratıldığı belirlendi. 

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Kütahya Belediyesi taşınmazların kira süresini uzattı! 

Kütahya Belediyesi'nin mülkiyetinde olan taşınmazların kira sürelerinin uzatılması mecliste büyük yankı yarattı. Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Kapıkule sınır kapısında bulunan taşınmazların kira alacağı mecliste!

Kapıkule sınır kapısında bulunan ve Bulgaristan menşeili bir kuruluşa kiraya verilen taşınmazların kira alacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

Hazine taşınmazlarında yeni bir kira ertelemesi olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tarım, ticaret, turizm sektörlerinde faaliyet gösteren vatandaş ve işletmelerin mali yükünü azaltmak için yaptıkları kira ertelemesinin yeniden yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Hazine taşınmazları üzerinde tahsisli ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden kira alınmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden koronavirüs salgını önlemleri kapsamında kira alınmayacağını belirtti…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bazı taşınmazları satışa çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bazı taşınmazları, Kocaeli 4. İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Bakanlıktan kamu taşınmazlarının tahsisine ilişkin açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi ile ilgili açıklama yaptı.

Kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yeni düzenleme!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. İşte kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yapılan yeni düzenlemeler..

Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı. İşte yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeler...

İbadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, ibadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu hakkında duyuru yayımlandı.. 

Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri üst hakkı yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısınd yer aldı..

tcdd taşınmazları kira Haberi

tcdd taşınmazları kira

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın zararı belirlendi. Kurum 2016'da 2 milyar 516 bin lira, 2018'da 3 milyar 466 milyon lira, 2019'da 2 milyar 546 milyon lira zarar etti. Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre; son dört yılda oluşan toplam zarar 11 milyar 177 milyon TL oldu. 

Sayıştay raporunda, taşınmazlar hakkındaki usulsüzlüklerin sebep olduğu zararlar da ayrıntılı şekilde belirtildi. TCDD yönetimi tarafından kiraya verilen bin 250 adet taşınmazın kira ücretlerinde, kira sürelerinde ve kira artış oranlarında önemli usulsüzlükler yapıldığı belirlendi. 

Raporlara göre, her yıl veya sözleşme bitimlerinde ihaleye çıkılması gerekirken taşınmazların 50 yılı bulan sürelerde aynı kişilere düşük bedelle kiralandığı ortaya çıktı. Kira artışlarında TÜFE yerine ÜFE endeksinin baz alındığı, bu nedenle kurumun her yıl milyonlarca TL zarar ettiği belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir...