30 / 04 / 2024

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayınladı. Kira grubunda 2008 yılından bu yana en yüksek Eylül ayı fiyat artışı gözlendi...

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

Sahildeki aylık loca fiyatı dudak uçuklattı! 1 yıllık ev kirasına denk geliyor!

Antalya'da sahildeki işletmelerde loca kiralamak isteyenler günlük 3 bin lira, aylık kiralamak isteyenler de 75 bin lira ödüyor. Bu kapsamda, 1 aylık loca kiralama ücreti kentteki en ucuz evin yıllık kira bedeline denk geliyor.

Türk Telekom’dan yaza özel kampanya! 50 GB’lık paketin aylık fiyatı 80 liradan satılıyor!

Türk Telekom, faturasız hat kullanan müşterilerine özel yeni bir kampanyaya başladı. Yaz dönemine özel üç aylık olan paketlerin avantajlı fiyatlardan sunulduğu belirtildi.

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde 2023 yılının Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 4,55 ile külçe altında gerçekleşti.

İşte İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin aylık maliyeti! Bir bir hesaplandı! Bir ayda yüzde 90’a yakın zamlandı!

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre 4 kişilik bir hanenin aylık yaşam maliyeti yaklaşık 32 bin TL'ye çıkarken, temel ihtiyaç listesinde yer alan kalemlerin fiyatı geçen aya göre yüzde 86,14 yükseldi.

İhtiyaç kredisi için flaş adım! Aylık faiz yüzde 1.37

İhtiyaç kredisi faizleri için Merkez Bankası’ndan dikkat çeken bir hamle yapıldı. TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıda tüketici kredisi faizleri için üst sınırın aylık yüzde 1,37 seviyesinde olması gerektiği açıklandı. İşte tüm detaylar...

Kahve severler dikkat! Vestel'den Espresso Makinesi alanlara 3 Aylık Kahve hediye! 5 Mart 2023 fiyat listesi

Vestel kahve severleri sevindirecek bir kampanyayı tüketicisinin beğenisine sundu. Vestel Tam Otomatik Espresso Makinesi alanlara 3 aylık kahve hediye edecek. İşte kampanyanın detayları..

BİM'de aylık bebek bezi 189, 12'lı tuvalet kağıdı 45, 5 lt ABC yumuşatıcı 52 TL! BİM 17 Ocak 2023 fiyat listesi

BİM 17 Ocak 2023 aktüel ürünler kataloğunu duyurdu. Katalogda aylık bebek bezi 189, 12'lı tuvalet kağıdı 45, 5 lt ABC yumuşatıcı 52 TL fiyatlarla satışa sunuldu.

Peugeot 308'de aylık 11 bin TL taksit fırsatı! En ucuz Peugeot 308 fiyatı ne kadar? 8 Ocak 2023 fiyat listesi...

Peugeot 308'de bu aya özel 120 bin TL'ye yüzde 0.99 faiz ve aylık 11 bin TL taksit fırsatı başladı. Peki en ucuz Peugeot 308 fiyatı ne kadar? İşte 8 Ocak 2023 fiyat listesi...

Bulaşık makinesi alana Quantum Max hediye! Arçelik'ten Aralık ayı fırsatı..29 Aralık fiyat listesi

Arçelik, seçili bulaşık makinelerinde 8 aylık Finish Quantum Max hediye ediyor. Evlenecek olanlar yada evini yenileyecek olanlar bu kampanyayı mutlaka görmelisiniz. Peki Arçelik 6155 5 programlı bulaşık makinesi fiyatı ne kadar?

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu Haberi

TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayınladı. 


TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre Eylül'de tüketici fiyatları yüzde 0,65 arttı ve yıllık enflasyonu 0,52 puan yükselerek yüzde 11.20 oldu.


Rapora göre kira grubunda 2008 yılından bu yana en yüksek Eylül ayı fiyat artışı gözlemlendi. Raporda şunlar dikkat çekti; "Gıda yıllık enflasyonu, işlenmemiş fiyatlardaki olumsuz baz etkisinin yanında işlenmiş gıda fiyatlarındaki artış sonucunda yükseldi. Yıllık enflasyon hizmet ve temel mal gruplarında artarken, bu gelişmede giyim fiyatlarındaki ağırlık sistemi değişikliğinin de belirgin bir etkisi oldu. Bu doğrultuda, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonu ve ana eğilimi yükseldi. Kira grubunda 2008'den bu yana en yüksek Eylül ayı fiyat artışı...