18 / 05 / 2024

TCMB faiz oranları 2014

TCMB faiz oranları 2014

Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bu ay içerisinde her hangi bir değişiklik olmayacağını, Eylül ayında indirmeye başlayacağını belirttti...

Banka banka mevduat faiz oranları değişti! 1 milyon liranın getirisi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son açıkladığı verilere kapsamında, 1-3 aylık mevduat faizi yüzde 68,9'da yüzde 68,1'e kadar geriledi. Buna göre, bazı bankalar, mevduat faiz oranlarını güncelledi. 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar, en fazla faiz oranı veren banka hangisi?

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından uygulanan faiz artırım politikasının etkisiyle, aralık ayında bankaların mevduat faiz oranları da değişti. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte banka banka faiz oranları...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranlarını yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde yapılacak faiz oranlarında değişikliğe gitti.

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları güncellendi! QNB, ING, Yapı Kredi, İŞ Bankası...

Merkez Bankası faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indiriminden sonra bankaların kredi faiz oranları da güncellendi. Peki en düşük kredi faizini hangi banka veriyor? 

Merkez Bankası reeskont ve avans faiz oranlarını belirledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını belirledi.

TCMB'den kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin tebliğ!

Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mevduata uygulanacak faiz oranları serbestçe belirlenecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) mevduat ve kredi faiz oranları ile katılma hesapları kar ve zarara katılma oranlarına ilişkin esas ve şartları belirlemek amacı ile yeni bir tebliğ yayımlandı.

TCMB’nin faiz kararı sonrası konut kredi faiz oranlarında son durum!

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı Para Politikası Faizleri sonrası konut kredileri nasıl etkilendi? İşte TCMB’nin faiz kararı sonrası konut kredi faiz oranlarında son durum...

Murat Çetinkaya'dan faiz oranlarını değiştirmeme kararı açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Ekim ayında, finansal koşullardaki sıkılığın azalması ve maliyet unsurlarındaki gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak faiz oranlarını değiştirmedik." dedi.

Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir!

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Christopher Dembik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk lirası ve ekonomiye ilişkin süreci ele alışının oldukça iyi olduğunu belirterek, "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir." dedi.

TCMB faiz oranlarını biraz daha düşürebilir!

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Dembik: "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir. Rezerv zorunlulukları da biraz daha düşürebilir" dedi.

Nihat Zeybekci: Konut kredilerinde faiz oranları düşüyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun iki aydır son 3 yılın en düşük seviyesinde seyretmesinin ardından TCMB de bu hareketi değerlendirdi. Zeybekci, ''Konut kredilerinde ağırlıklı ortalama faiz oranlarında düşüş yaşanmaktadır'' dedi.

TCMB faiz oranları 2014 Haberi

TCMB faiz oranları 2014

Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarınki toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğini, eylül ayında faiz oranlarını indirmeye başlayacağını kaydetti.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hungerland, TCMB'nin faiz oranlarını sabit bırakacağını, enflasyonun yeterince düşük olmadığını belirterek, TCMB'nin, enflasyon yeterli seviyede düştüğü zaman faiz oranlarını indirebileceğini ifade etti.


Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Türkiye'de politik ortamın kırılgan olacağını ifade eden Hungerland, böyle bir ortamda para politkasında herhangi bir esnekliğe gitmenin yanlış olacağını, faiz oranlarını indirmenin piyasaları da yanlış yönlendirebileceğini dile getirdi.


Hungerland, TCMB'nin faiz oranlarını eylül ayında indirmeye başlayacağını belirtti.


IHS Global Insight Türkiye Ekonomisti Andy Birch ise TCMB'nin yarın faizlerde indirime gitmeyeceğini, enflasyon yeterli seviyeye gerileyene kadar faiz oranlarının düşmeyeceğini, faiz oranlarının şu anda düşürülmesi durumunda piyasalardaki istikrarın bozulabileceğini belirtti.


Birch, TCMB'nin...