14 / 05 / 2024

Tehlikelerin tanımlanması

Tehlikelerin tanımlanması

Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, risk değerlendirmesi aşamaları; risk değerlendirmesi, tehlikelerin tanımlanması, risklerin belirlenmesi ve analizi, Risk kontrol adımları ve risk değerlendirmesinin yenilenmesi aşamalarından meydana geliyor...

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı faaliyete başlıyor!

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının Teşkilatı’nın Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanması ile Ajans'ın fiilen çalışmaları başlamış oldu...

Atatürk Orman Çiftliği Devlet Mezarlığı imar planı askıda!

Ankara “Askeri Alanı (Devlet Mezarlığı)” ve “Orman Alanı” olarak tanımlanmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Muzaffer Külcü, Çorum'a prestij kazandıracak projeleri anlattı!

Çorum Belediyesi, yeni dönem projeleri içerisinde yer alan büyük projelerin temelini bir bir atıyor. Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, projelerin tanımlanmasıyla birlikte şehrin çehresinin değişeceğini vurguladı.

Trabzon'a 7 milyon liralık ilkokul yapılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Ahilik başlı başına oluşturduğu gelenekle töreyle ve anlayışla bir milletin ticaret hayatının kuralları ve tanımlanmasıdır" dedi.

Silivri iş dünyasından yeni nesil OSB talebi!

Silivri iş dünyası temsilcileri yeni yatırımların önünün açılması için bölgede yeni nesil bir OSB'nin kurulması ya da işletmelerin yanında bulunan arsaların yeniden sanayi arsası olarak tanımlanması gerektiğini ifade etti

İnşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

İnşaatlarda risk analizi, tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatlarda risk analizi nasıl yapılır?

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Gayrimenkul ve İnşaat İşbirliği Platformu kuruldu!

Gayrimenkul ve İnşaat İşbirliği Platformu kentsel dönüşüm ile sektörü ilgilendiren yasal düzenlemeler ve standartların tanımlanması gibi konularda liderlik ve danışmanlık edecek.

Kentsel dönüşümde müteahhitlik kavramı tanımlanmalı!

AKAMDER; IMKON ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu üyeliğinin tanıtımının yapıldığı toplantı Adana Müteahhitler Birliği binasında yapıldı. Mustafa Karslıoğlu: "Müteahhitlik kavramının tanımlanması şarttır" diye konuştu.

İnşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi olası risklerle ilgili kontrol tedbirlerinin yapılmasını sağlıyor. Peki, inşaatta risk analizi nasıl yapılır?

Adres bileşenleri nedir?

Numaralama; Adreslerin tanımlanması ve adres bileşenlerinin yer aldığı levhaların oluşturulup, adrese ulaşmaya imkan sağlayacak yerlere asılması işlemlerine deniyor. Peki, Adres bileşenleri nedir? İşte adres bileşeni bilgileri..

Küçük ve orta ölçekli konut projelerinin satışı için makul bütçeli pazarlama çözümleri!

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel, küçük-orta ölçekli konut projelerinin satışı için makul bütçeli pazarlama çözümlerini açıkladı. Tuncel, pazarlama çözümleri için öncelikli olarak hedef kitlenin tanımlanması gerektiğini söylüyor...

Risk değerlendirmesi aşamaları!

Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre, risk değerlendirmesi aşamaları; risk değerlendirmesi, tehlikelerin tanımlanması, risklerin belirlenmesi ve analizi, Risk kontrol adımları ve risk değerlendirmesinin yenilenmesi aşamalarından meydana geliyor...

Tehlikelerin tanımlanması Haberi

Tehlikelerin tanımlanması

Risk değerlendirmesi aşamaları!

Risk değerlendirmesi aşamaları, İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre risk analizi aşamaları, risk değerlendirmesi, tehlikelerin tanımlanması, risklerin belirlenmesi ve analizi, Risk kontrol adımları ve risk değerlendirmesinin yenilenmesi adımlarından oluşuyor.


Risk değerlendirme aşamaları:


Risk değerlendirmesi

MADDE 7 – (1) Risk değerlendirmesi; tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştirilir.


(2) Çalışanların risk değerlendirmesi çalışması yapılırken ihtiyaç duyulan her aşamada sürece katılarak görüşlerinin alınması sağlanır.


Tehlikelerin tanımlanması

MADDE 8 – (1) Tehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak aşağıda belirtilen bilgiler toplanır.


a) İşyeri bina ve eklentileri.


b) İşyerinde yürütülen faaliyetler ile iş ve işlemler.


c)...