22 / 05 / 2024

Tekel Sigara Fabrikası sanat merkezi

Tekel Sigara Fabrikası sanat merkezi

Nevvar-Salih İşgören Vakfı, Eski Tekel Sigara Fabrikası 'nı Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 25 yıllığına alarak burayı kültür ve sanat amaçlı eğitim ve öğretim tesisine dönüştürecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tekel Fabrikası imar açıklaması! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilde bulunan Tekel Fabrikası'nın imar planına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Akhisar Sigara Fabrikası 12 milyon TL'ye satıldı!

2017'de gerçekleşen ihalede 20 milyon TL teklif edilen Akhisar Sigara Fabrikası 12 milyona satıldı.

Akhisar sigara fabrikasının arazisinin satışı mecliste!

Akhisar sigara fabrikasının arazisinin satışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakırlıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Torunlar GYO, Paşabahçe İskelesi'ni büyütüyor!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beykoz’daki  eski Tekel İçki Fabrikası’nın yerine yapacağı otel projesi kapsamında Paşabahçe İskelesi'ni de büyütecek.

Cevizli Tekel Fabrikası'na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

İstanbul Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal Cevizli Tekel Fabrikası üniversite mi oluyor?

İstanbul Kartal'da bulunan eski Cevizli Tekel Fabrikası'nın arazisi CHP'li belediyenin ve halkın park olsun talebine rağmen, eski AKP'li bakanın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için vakıf üniversite alanına dönüştürüldü.

Manisa Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazisine 6 teklif!

Manisa'da 1975 yılında temeli atılan ancak yapımı tamamlanamayan Akhisar Sigara Fabrikası'nın arazileri satışa çıkarıldı. Sigara fabrikasına ait iki arazi için ayrı ayrı açılan ihaleye 6 firma talip oldu.

Buğra Müh.İnş.ve İnş.Malz.Mak.Elek. Mad.Mob.Tur.Tekel Ür.ve Sigara Paz. İm.İth.İhr.Tic.ve Sn.Ltd.Şti.İst.Şb açıldı!

Buğra Müh.İnş.ve İnş.Malz.Mak.Elek. Mad.Mob.Tur.Tekel Ür.ve Sigara Paz. İm.İth.İhr.Tic.ve Sn.Ltd.Şti.İst.Şb, Necati Şahin Şube Müdürlüğü'nde 7 Nisan'da Kadıköy'de açıldı.

Royal Tobacco Tire'ye 44 milyon liralık sigara fabrikası kuracak!

Royal Tobacco firması, 44 milyon liraya malolacak sigara fabrikası için Tire Organize Sanayi Bölgesi'ni (TOSBİ) seçti. Bölge içinde yaklaşık 125 bin metrekarelik alanda üretim yapacak olan firma, 450 kişiye iş imkanı sağlayacak.

Kilis'te kavşak çalışmaları tamamlandı!

Kilis Belediyesi tarafından trafik akışını rahatlatılması amacıyla başlatılan kavşak çalışmaları tamamlandı. Kilis’te Tekel Suma Fabrikası karşısında bulunan İnönü Kavşağı ve Hacı Cümbüş Cami kavşağı tamamlanarak, yeni görünümüne kavuşturuldu.

Seyhan'da tekel arazine AVM kararı iptal edildi!

Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahalle si'nde bulunan Tekel fabrikasının olduğu alana AVM yapılmasıyla ilgili karara gelen itirazlar üzerine Seyhan Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Tekel arazisine yapılması planlanan AVM kararını oy birliğiyle iptal et

2004 yılında Likör Fabrikası, halktan teklif alma yöntemiyle satılacakmış!

2004 yılında Tekel'in ülke genelindeki 500 gayrimenkulü Eskidji Müzayede Evi tarafından 'halktan teklif alma' yöntemiyle satılacakmış. Bu gayrimenkullerin arasında 29 bin 750 metrekarelik Mecidiyeköy Likör Fabrikası da bulunuyormuş.

1998 yılında İstanbul Likör Fabrikası'nın değeri 100 milyon dolar!

1998 yılında Tekel, Mecidiyeköy'deki 25 dönüm arazisi olan tarihi İstanbul Likör Fabrikası'nı 100 milyon dolara (21 trilyon lira, 1 milyon 74 bin adet altın parası) satacakmış.

Tekel Sigara Fabrikası sanat merkezi Haberi

Tekel Sigara Fabrikası sanat merkezi


İzmirli hayırseverler merhum Nevvar ve Salih İşgören'in adları Alsancak'ta yapılacak kültür kampusünde yaşayacak. Eski Tekel Sigara Fabrikası'nı kültür ve sanat amaçlı eğitim ve öğretim tesisi olarak kullandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 25 yıllığına alan Nevvar-Salih İşgören Vakfı, burayı İzmir'in kültür sanat merkezine dönüştürecek. Nevvar-Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Moğulkoç, eski sigara fabrikasını İzmirlilerin nefes alacağı bir yer haline getireceklerini söyledi. Vakfın temel amaçlarından birinin eğitim olduğunu kaydeden Moğulkoç, "Rahmetli Salih İşgören sağlığında bir kolej ve üniversite açılmasını vakfımızın yönetim kurulu üyelerine vasiyet etti. Biz de Tekel'in eski sigara fabrikasının ön izinlerini aldık. Burayı Bakanlık bize 25 yıllığına tahsis etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi büyük destek verdi. Mezbelelik haline dönüşmüş o alanı kültür merkezi ve...