28 / 04 / 2024

Tekfen ortaklıkları

Tekfen ortaklıkları

Tekfen Holding gayrimenkul geliştirmek amacıyla Amstar Global Partners ile ortaklık kuracak. İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye'de arsa satın alınacak ve gayrimenkul geliştirilecek.

Outdoor Factory ve L3DFX ortaklıklarını açıkladı!

İstanbul, Şikago, Münih, Cenova ve Taşkent'teki ofisleriyle temalı eğlence sektöründe dünya çapında başarılara imza atan Outdoor Factory, Disney Company, Universal Parks and Resorts, Jurassic World gibi ünlü eğlence markalarına kreatif stüdyo alanında hizmet veren L3DFX ile ortaklığını duyurdu.

Işıklar Yapı'nın kripto paralarının tutarı 103 milyon TL'ye ulaştı!

Işıklar Yapı'nın bağlı ortaklıklarının Işıklar Holding A.Ş. ve Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş.'nin kripto paraların tutarı 103 milyon 19 bin 248 TL olduğu açıklandı.

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

SPK'dan gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenleme!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31269 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Toros Tarım'ın Mersin arazisine polipropilen üretim tesisi yapılacak!

Tekfen Holding ortaklıklarından Toros Tarım hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan 500 bin ton/yıl kapasiteli polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı...

GYO'lar yapı kayıt belgesi aldıkları yapıları portföylerine alabilecek!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-48.1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı..

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde değişiklik 2019!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-48.1)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. İşte tebliğ kapsamında yapılan düzenlemeler...

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

2016 yılı ekonomik verilerine göre Türkiye Gayri Safi Milli Hasılası'nın yüzde 8.2’si gayrimenkul yatırımlarına dayalı olan inşaat sektörü oluşturuyor. Peki, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları nasıl kurulur?

Akiş GYO'dan ortaklık açıklaması!

Akiş GYO bağlı ortaklıkların birleşme işlemlerine başlanmasına daire karara ilişkin açıklama yaptı.

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulacak!

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlayan Üretim Reform Paketi sanayiciyi sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtarıyor. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konu ile ilgili konuştu.

Tekfen ortaklıkları Haberi

Tekfen ortaklıkları

Tekfen Holding gayrimenkul geliştirmek amacıyla Amstar Global Partners ile ortaklık kuracak. Tekfen Holding, küresel gayrimenkul yatırım kuruluşu Amstar Global Partners ile Türkiye'de konut ve ofis projeleri geliştirmek amacıyla ortaklık kurmak için niyet mektubu imzaladı.


KAP'a yapılan açıklamaya göre, proje bazında kurulacak ortaklıklar aracılığıla İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye'de arsa satın alınacak ve gayrimenkul geliştirilecek.


Kurulacak ortaklıklarda şirketlerin payı yüzde 50 olacak. Tekfen projelerin geliştiricisi ve genel yüklenicisi...