25 / 08 / 2024

Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan’da 235 milyon dolarlık ihale aldı...

Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan’da 235 milyon dolarlık ihale aldı...

Tekfen Holding, bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat’ın Suudi Arabistan’da ihale kazandığını açıkladı.



Tekfen Holding, bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat’ın Suudi Arabistan’da ihale kazandığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, gerçekleşen söz konusu proje, Suudi sanayi şehirleri Wa'ad Al Shamal ve Ras Al-Khair'de yeni proses tesislerinin tasarımı ve inşasından oluştuğu kaydedildi.

Şirketten KAP’a yapılan açıklama doğrultusunda, “Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.,Saudi Arabian Mining Company (Maaden) idaresinden Suudi Arabistan'da Phosphate 3 Phase 1 projesine ait genel yapım işlerini üstlenmek üzere ihaleyi kazandığı bildirimini almıştır. Proje bedelinin yaklaşık 235 Milyon ABD Doları mertebesinde olduğu öngörülmektedir. Projenin 24 ay sürede tamamlanması hedeflenmektedir” diye ifade edildi.

Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan’da 235 milyon dolarlık ihale aldı...

patronlardünyasi.com'da yer alan içeriğe göre, söz konusu proje, Suudi sanayi şehirleri Wa'ad Al Shamal ve Ras Al-Khair'de yeni proses tesislerinin tasarımı ve inşasından oluşuyor. Tesisler yılda 1.5 milyon ton fosfatlı gübre üretmeyi hedefleyen entegre bir sıfırdan kompleksin parçası olacak.  Ma'aden, 2022 yılının ikinci çeyreğinde yaptığı yatırımcı sunumunda, Fosfat 3 kompleksinin ilk aşamasını 2025 yılında, ikinci aşamasını ise 2027 yılında tamamlamayı hedeflediğini bildirmişti. 

Kraliyet kararnamesiyle 1997 yılında kurulan Ma'aden dünyanın en hızlı büyüyen madencilik şirketlerinden biri ve Orta Doğu'nun en büyük çoklu emtia madencilik ve metal şirketi olarak nitelendiriliyor. Kendi sitesinde piyasa değerine göre ilk 10 küresel madencilik şirketi arasında yer aldığı belirtiliyor.

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen Holding, Florya Gayrimenkul'deki paylarını Folkart'a sattı!

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen İnşaat Kazakistan’da 185 milyon dolarlık ihale kazandı!


Geri Dön