27 / 04 / 2024

Tekirdağ tarihi bina

Tekirdağ tarihi bina

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...

Tekirdağ'da katlı yeraltı otoparkı hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenlemesi projesi tamamlandı. Proje kapsamında yapımı tamamlanan katlı yeraltı otoparkı hizmete açıldı.

Tekirdağ'da 6 tarihi bina restore edildi!

2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından başlatılan, Tekirdağ’ın büyükşehir yapılanması sonucu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen 6 tarihi binanın restorasyonu tamamlandı.

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023!

Herkes başvurabiliyor! Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Son başvuru tarihi 10 Mart 2023 olarak belirtildi.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Tekirdağ tarihi bina Haberi

Tekirdağ tarihi bina

Tekirdağ'da "Miras Atölyesi II Projesi" kapsamında yok olmaya yüz tutmuş olan kültür varlıklarını kırsal turizme kazandırmak amacıyla başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje çalışmaları kapsamında Uçmakdere Mahallesi'nde, tarihi 2 ahşap bina aslına uygun bir olarak restore edildi.

Bir asırdan uzun süren yıpranmışlığın ardından ilk zamanlardaki haline kavuşan tarihi binalar, doğal güzellikleriyle kırsal turizm tutkunlarının gözdesi olan Uçmakdere'yi ziyaret edenlerin de ilgisini çekiyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, turizmin belediyenin beş temel vizyonu arasında yer aldığını belirtti.

Doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip Tekirdağ'ın, kırsal turizm alanında büyük bir potansiyeli olduğunu dile getiren Albayrak "Kültür varlıklarımızın restorasyonuyla turistler tarafından ziyaret edilebilecek yerlerin sayısı daha da artmış olacak. Tekirdağ'ı, kırsal turizmin...