08 / 05 / 2024

Tekkeköy Mağaraları müze evi

Tekkeköy Mağaraları müze evi

İnsanlık tarihinin bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi'ni, restorasyon çalışmalarının başladığı 2013 yılından bu yana 150 bin kişi ziyaret etti.

Müze Kart satışları yüzde 63 artarak rekor kırdı!

Müze Kart satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış yaparak rekor kırdı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Edirne'ye 12 yeni müze müjdesi!

Şehir merkezinde 9 müzenin bulunduğu Edirne'de gelecek yıl 12 müze daha açılacak.

Yunus Büyükkuşoğlu müze açıyor!

Farplas olan Fark Holdingin kurucusu ve onursal başkanı Yunus Büyükkuşoğlu Bodrum'da müze açmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Türkiye'deki müze sayısı 451'e yükseldi!

Türkiye'de geçen yıl bakanlığa bağlı ücretli müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 44,5 artış gösterdi. Müze sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 3 artarak 451'e yükseldi.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

Tekkeköy'e 250 yataklı devlet hastanesi müjdesi!

Tekkeköy halkının yıllardır beklediği, birçok mağduriyete sebep olan ve ilçenin en büyük kanayan yarası olan sağlık hizmetleri kapsamında hastane sorunu çözülüyor.

Yıldırım Kule çalışma hayatına yeni bir soluk getiriyor!

Ankara’nın prestijli projesi Yıldırım Kule, çalışma hayatınıza yeni bir soluk getiriyor.  Yaşam standardınızı yükselten proje özgün tasarımı ve modern mimarisi ile fark yaratıyor.

Yıldırım Kule'de sınırlı sayıda kiralık cadde mağazaları!

Yıldırım Kule projesi cadde mağazaları ve dükkanlarıyla Ankara'ya yeni bir soluk getiriyor. Yıldırım Kule, birçok küresel firmayı bünyesinde barındıracak.

Çengelköy Kuleli Askeri Lisesi ulusal müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,İstanbul Çengelköy’deki Kuleli Askeri Lisesi’nin ulusal müze olacağını açıkladı. Kurtulmuş, "Kuleli Askeri Lisesi bir ulusal müze olarak Türkiye’nin medarı iftiharı olacaktır” dedi.

Tekkeköy'e Devlet Hastanesi müjdesi!

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde Tekkeköy’e en kısa sürede 250-300 yataklı bir devlet hastanesinin yapılacağı müjdesini aldı.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Tekkeköy Mağaraları müze evi Haberi

Tekkeköy Mağaraları müze evi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AA muhabirine, 5 ay önce ABD'de yayımlanan resmi bir makalede, Nuh tufanından sonra bilinen en eski üç yerleşim yerinden birinin Samsun'un Tekkeköy ilçesi olarak yer aldığını söyledi.


Katlı yaşamın ilk örneklerinin de bu mağaralarda olduğunu anlatan Togar, yaklaşık iki yıl önce başlayan restorasyon ve düzenleme çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.


Çalışmalar devam ederken vadinin ziyarete açık olduğunu vurgulayan Togar, şöyle konuştu:


"Şehir içinden ve dışından yaklaşık 150 bin ziyaretçimiz olmuş. Bu bölgeyi tarihi alanlı arkeoloji müzesi yapmak istiyoruz. Yani o ilk yaşamın mağaralarda sembolize edildiği insan figürleriyle, hayvan figürleriyle donatalım ve ziyaretçilere o dönemin yaşamını da canlandıralım diye düşünüyoruz. Bunun için Anıtlar Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yazışmalarımız devam ediyor. Gerekli izinlerin sonuna geldik. İnşallah bu yazın...