23 / 12 / 2024

teknik kolej nedir

teknik kolej nedir

Sanayinin dijital dönüşümü için seferberlik başlatıldı, bu kapsamda 300 OSB’de 300 teknik kolej kurulacak.

Teknik altyapı nedir? Teknik altyapının önemi nedir?

İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir terim olan teknik altyapı birçok işlemi kapsayan sürecin bütünselliğini ifade ediyor. Teknik altyapı, sadece inşaat sektörü ile ilişkili olmayıp çeşitli sektörlerin gereksinimlerini karşılar. Peki teknik altyapı nedir ve neden önemlidir?

Bina Kimlik Sistemi nedir 2021?

Binada yaşayanların nüfus bilgilerinden binanın teknik özelliklerine kadar pek çok bilgiyi bir arada toplayacak bina kimlik belgesi uygulamaya alınıyor? Bina Kimlik Sistemi nedir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçı komisyonu nedir?

Emlakçılar gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık yapmaktadır. Peki emlakçı komisyonu nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı...

2017'de 9 OSB'de teknik kolej açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın çalışmaları neticesinde geçtiğimiz yıl Aksaray, Bursa Kestel, Kayseri, Kırşehir, Manisa (2.etap), Şırnak, Afyonkarahisar, Antalya ve Tokat OSB’lerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim bursu destekli 9 adet teknik kolej kuruldu..

300 OSB'de 300 teknik kolej kurulacak!

Sanayinin dijital dönüşümü için seferberlik başlatıldı, bu kapsamda 300 OSB’de 300 teknik kolej kurulacak.

302 OSB'nin her birisinde teknik kolej açılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı'yla da mutabakata vardık. Türkiye'de 302 tane organize sanayi var, Allah nasip ederse bu 302 organize sanayinin her birisinde teknik kolej açacağız" dedi.

300 OSB için 300 teknik kolej kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 7. Kastamonu Ahşap Fuarı'nın açılışına katıldı. Özlü yaptığı konuşmada, " Türkiye'de yaklaşık 300 OSB var. Bunlar için 300 teknik kolej kurmayı hedefliyoruz.' dedi.

300 OSB'ye 300 teknik kolej geliyor!

"OSB'ler içinde teknik kolejler kuracak ve yaygınlaştıracağız" diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Amacımız yaklaşık 300 OSB içinde en az 300 teknik kolej kurmak." şeklinde konuştu.

OSB’lerde 300 adet teknik kolej kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, organize sanayi bölgelerinde teknik kolejler kurduracaklarını açıkladı.

Bilirkişi raporu nedir?

Açılan bir davada mahkeme, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi raporu nedir?

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Amortisman süresi nedir?

Amortisman taşınmazların yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerle eskimesi ve değerinin düşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, amortisman süresi nedir?

Amortisman ayırma sınırı nedir?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman ayırma sınırı nedir? 2015 amortisman oranları..

teknik kolej nedir Haberi

teknik kolej nedir


Türkiye sanayinin dijital dönüşümü ve insan kaynağının “Sanayi 4.0”a hazırlanması için harekete geçti. Düşük katma değerli üretim kısır döngüsünü kırmak adına önemli fırsatlar sunan “4. Sanayi Devrimi” için çalışmaları 2016 yılında hızlandıran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, işgücünün ve teknolojinin verimli kullanılmasına, yenilikçiliği artırmaya yönelik çalışmalara yoğunlaştı. Sanayide dijital dönüşüm sürecini hızlandırmak için kamu özel işbirliğine dayalı bir model geliştiren Bakanlık, Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu’nu kurdu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nm liderliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜS1AD), Müstakil Sanayici İşadamları Demeği, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) bir araya getirildi ve Türkiye’nin öncelikleri çerçevesinde altı çalışma grubu oluşturuldu.


İmalat sanayinin dijital dönüşümü için bir taraftan...