01 / 07 / 2024

Tekno emlak çağı

Tekno emlak çağı

Gayrimenkul sektöründe teknolojiyle beraber yeni tanımlar doğuyor.  Küresel gayrimenkul endüstrisi, PropTech‘in avantajlarından yararlanmak için strateji oluşturmakta yavaş kaldı.  

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Axıs Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Axıs Gayrimenkul Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Axis Emlak A.Ş. tarafından kuruldu.

Arsa almak isteyenlere müjde! Birikmişi olanlar hemen Milli Emlak’a koşun! İşte detaylar!

Milli Emlak arsa almak isteyenlere büyük fırsatlar sunuyor. Bursa Nilüfer’de arsa satışı yapılacak. İşte detaylar!

"Trendyol Emlak" açılmadan kapandı!

E-ticaret platformu Trendyol, bir süre önce duyurduğu Trendyol Emlak girişimini süresiz olarak askıya aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kavacık'taki arsa Medipol Üniversitesi için Milli Emlak'a mı devredildi?

Kavacık'taki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 256 bin metrekarelik arsa Medipol Üniversitesi için Milli Emlak'a mı devredildi? Sözcü Gazetesi köşe yazarı Uğur Dündar anlattı...

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapuyla satan ve kiralayan örgüt yakalandı!

Milli Emlak’a ait arazileri sahte tapu ve sözleşmelerle kiralayıp sattıkları iddia edilen tokatçılar örgütü yakalandı. Örgüt üyelerinin, bilgi ve belge temin etmek için kamu görevlilerine rüşvet verdikleri öğrenildi.

İstanbul'da ‘Milli Emlak’ arazisini sahte belgelerle 30 milyon TL'ye sattılar!

İstanbul’da bir iş insanı, 30 milyon TL'lik bir arsayı satın almak için anlaşma yaptı. Arsayı almak için yaklaşık 15 milyon TL ödeyene, aynı tutardaki arsasını satan iş insanına gösterilen arazinin Milli Emlak’a ait olduğu belirlendi.

Son 1 yılda ev kiralarında büyük değişim!

Hürriyet Emlak Ağustos 2020 Kiralık Emlak Endeksi’ne göre, Muğla, Mersin, Balıkesir ve Tekirdağ geldi.

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a emanet!

Atatürk Havalimanı tartışmalarına yeni bir boyut getirecek bir bilgi paylaşıldı. 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgın hastanesiyle gündemde olan havalimanının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne devredildiği ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu'ndan sahra hastanesi açıklaması! 

Ekrem İmamoğlu, koronavirüs önlemleri kapsamında İstanbul'un Avrupa Yakası'na yapılan sahra hastanesinin, Atatürk Havalimanı'na değil, yanındaki Milli Emlak'a ait araziye yapıldığını söyledi...

Merkez Bankası'nın Levent'teki arsasında camii inşaatı başladı! 

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Merkez Bankası‘na ait olduğu belirtilen alana cami yapılabilmesi için arazinin mülkiyeti Milli Emlak‘a verildi. Caminin inşaatını ise ASL İnşaat üstlendi...

Milli Emlak'ın Mall of İstanbul'daki arazisi torunlara mı devredildi?

Mall of İstanbul projesinin yapıldığı alanda TOKİ, Milli Emlak'a ait 90 dönümlük araziyi konut yapma gerekçesiyle alıp düşük bir bedelle Torunlar'a devrettiği iddiası ortaya atıldı. 

Tekno emlak çağı Haberi

Tekno emlak çağı

36 ülkedeki gayrimenkul sektörü yöneticileriyle gerçekleştirilen araştırmada katılımcıların  yüzde 86’sı dijital ve teknolojik yeniliği fırsat olarak değerlendiriyor. 

ABD ve Asya Pasifik ülkeleri gayrimenkul teknolojilerinde hayli ilerlemiş durumdaykan Avrupa ve Türkiye ise geriden geliyor.
 

Küresel gayrimenkul endüstrisinin yeni nesil teknolojilere yaklaşımını araştıran KPMG, 36 ülkede gayrimenkul sektöründeki 130’dan fazla yöneticiyle iletişime geçerek dünyada gayrimenkulün artık bir üründen çok bir hizmete dönüştüğünü ortaya koydu.

Küresel ölçekte ‘PropTech’ adı verilen ve gayrimenkullerin inşa, işletme, pazarlama ve satış alanlarındaki dönüşüm teknolojilerine, bölgeler arası farklılıklar olsa da, sektör oyuncuları büyük ilgi gösteriyor.

KPMG Türkiye İnşaat Sektör Lideri İsmail Önder Ünal, “Günümüzde gayrimenkul yatırım analizleri, sektör uzmanlarının kişisel deneyimlere dayanarak ve güncel gelişmelerin yorumlanmasıyla yapılıyor. Gelecekte, tüketicilerden ve gayrimenkul piyasasından elde edilen veriler yapay zekânın da kullanımıyla anlamlı...