03 / 05 / 2024

teknokent kriterleri

teknokent kriterleri

Türkiye'deki teknokent sayılarına ve son beş yılda teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden çıkan patentli ürün sayısı TBMM gündemine taşındı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

2021'de evini satanlar dikkat! İşte vergilendirme kriterleri...

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarından kazanç elde eden mülk sahiplerinin ödeyeceği verginin kriterlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '2021’de el değiştiren 3 milyon mülk için vergilendirme kriterleri' başlıklı yazısı...

İTÜ Arı Teknokent'ten tekzip!

Arı Teknokent, "Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar" başlığı ile yer verilen yazı ile ilgili tekzip yayınladı...

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanı 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sarıyer ilçesi, İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanına ilişkin 20.01.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Kastamonu Teknokent'in yeni binasının temeli atıldı! 

Kastamonu'da prefabrik binada hizmet veren Teknokent'in yeni binası için temeli atma işlemi gerçekleştirildi.

5 maddede sağlıklı ev kriterleri!

Koronavirüsün etkisiyle dünya metropollerinde orman içinde yer alan konutlara talep arttı. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ormanköy projesindeki Ormaniçi ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ni anlattı.

Çukurova Teknokent 3 ilde inovasyon merkezleri kuracak!

Adana Çukurova Teknokent'in içinde olduğu yabancı ortaklı konsorsiyum, Adana, Mersin ve İzmir'de inovasyon merkezleri kuracak.

Balıkesir Teknokent açılışa hazır!

Yüksek teknoloji ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesi ve Ar-Ge çalışmaları için inşaatına geçen sene başlanan "Balıkesir Teknokent", ekim ayında faaliyete geçecek.

Rize'ye teknokent geliyor!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize ve İstanbul'a teknokent inşa edileceğini duyurdu.

Hacettepe Teknokent 125 milyon TL'ye icradan satışta!

Ankara 16. İcra Dairesi Müdürlüğü Ankara Çankaya'da yer alan Hacettepe Teknokent 125 milyon TL'ye icradan satışa çıkardı...

TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor?

TOKİ tarafından her yıl yazılı kriterleri taşıyan vatandaşlar için belli bir miktar para, faizsiz konut kredisi veriliyor. Peki, TOKİ kimlere faizsiz konut kredisi veriyor, başvurular nasıl yapılıyor?

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

teknokent kriterleri Haberi

teknokent kriterleri

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye'deki teknokent sayılarına ve son beş yılda teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden çıkan patentli ürün sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Erbaş sorularının Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Erbaş'ın soruları

1- Türkiye'de halihazırda kurulu ve faal olan Tekokent sayısı kaçtır?

2- Bu teknokentlerde kaç şirket faaliyet göstermektedir?

3- Bir teknokentin kuruluş maliyeti ne kadardır?

4- Tekonkentlerin performans kriterleri nelerdir?

5- Son 5 yılda, teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden toplam kaç patentli ürün çıkmıştır?