05 / 07 / 2024

Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendislik müjdesi

Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendislik müjdesi

" Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına " dair yeni bir karar alındı...

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.

İÜC Veteriner Fakültesi'nin yıkımına başlandı!

Silivri civarında 26 Eylül tarihinde yaşanan Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binası yıkılıyor.

Çapa Tıp Fakültesi'nin binasında yıkım başladı!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip depremin ardından ağır hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının yıkımına başlandı.

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne girişler yasaklandı!

İstanbul'da yaşanan depremin sonrasında yapılan ön hasar tespiti sonucunda tahliye edilmesine karar verilen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasına girişler yasaklandı...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yenileme çalışmaları başladı!

TOKİ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, ilk önce arazide arkeolojik kazı yapılacak. 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarihi binası açıldı!

2014'te restorasyonuna başlanan Siyasal Bilgiler Fakültesi binası açıldı. Fuat Oktay, “Gelecek ile ilgili 5 ve 10 yıllık bir sürede nitelikte de; dünya ülkeleri arsında en önde gelen üniversiteleri olma hedefimiz var. Ne pahasına olursa olsun biz bu hedefi yakalamak zorundayız." dedi...

Yaşar Üniversitesi, Tarım-Teknoloji Fakültesi inşa edecek!

Yaşar Üniversitesi, Hollanda’nın en önemli tarım-teknoloji üniversitelerinden Wageningen Üniversitesi işbirliği ile ‘Tarım-Teknoloji Fakültesi’ kuracak. İki yıl içinde hayata geçirilecek fakültenin yeri belli.

Amasya Merzifon'a İİBF Fakültesi inşa edilecek!

Ak Parti Amasya Merzifon ilçe Başkanı Haşan Çilez, daha önce inşa edilmesi planlanan İİBF Fakültesi'nin yatırım programına alındığını belirtti. Çilez, ilçedeki TOKİ projesinden de bahsetti.

Fethiye İşletme Fakültesi Mayıs'ta tamam!

Fethiye İşletme Fakültesi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı büyükşehir yasası sonrası fakültenin ana binası olan A bloğunun yapımının uzadığını, ancak mayıs ayına kadar işletme fakültesinin bitireceklerini ifade etti.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi restore ediliyor!

İstanbul ÜniversitesiSiyasal Bilgiler Fakültesi'nin tarihi binası aslına uygun restore edilecek. Restorasyon sırasında orijinalinde yer almayan ara kat döşemeleri kaldırılırken, zemin kattaki amfiler özgün dönemine uygun tavan yüksekliğine sahip olacak şekilde restore edilecek.

Aydın Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde sona gelindi!

İnşaat çalışmaları devam eden ve büyük ölçüde bitme noktasına gelen Aydın Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi için 50 bin TL değerinde bağış yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ek bina yapılacak!

Fakülte binasında düzenlenen basın toplantısına Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve dekan yardımcıları katıldı.

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi eski Tıp Fakültesi binasına taşınacak!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin eski Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendislik müjdesi Haberi

Teknoloji fakültesi mezunlarına mühendislik müjdesi

YÖK, teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. Adayların teknoloji fakültelerini tercih edebileceği belirtildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların mühendislik unvanlarını kullanabileceklerine karar verdi. YÖK 24 Temmuz 2013'de aldığı kararla, teknoloji fakültelerinin mühendislik programlarından mezun olanların da "mühendis unvanını" kullanabileceklerine karar vermiş ancak Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün bu karan alırken Üniversitelerarası Kururun (ÜAK) görüşünü almadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurmuştu. 



"Teknoloji Fakültesi mezunu mühendisler ile diğer mühendislik fakültesi mezunu mühendislerin yetki ve unvanlarının eşdeğer olduğuna ve mühendislik unvanlarını kullanacaklarına" dair yeni bir karar aldı. 


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunulan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Özçatalbaş, teknoloji fakültelerinin, 2 yılı aşan bir çalışmanın eseri olarak 2009'da Bakanlar Kurulu kararıyla kurulduğunu anımsattı. 



DİPLOMALARI VERİLİYOR 


Türkiye'de adı...