17 / 05 / 2024

Teknolojik afetler için yol haritası hazır

Teknolojik afetler için yol haritası hazır

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), büyük endüstriyel kazalar, maden ile maden atıklarından kaynaklı ve deniz kirliliğine neden olan kazaların da aralarında bulunduğu 9 teknolojik afetle ilgili yol haritasını oluşturdu...

Amazon Prime Day: Teknoloji severler için fiyatları düşen ürünler listesi!

Amazon Prime Day kapsamında fiyatları gerçekten düşen ve çeşitli amaçlar için kullanılabilecek teknolojik ürünlerin bir listesini derledik. İşte ayrıntılar...

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Kobilerin favorisi Peugeot ticarilerde sıfır faizli kredi fırsatı için son 5 gün. Rifter, 26 Eylül 2022 fiyat listesi...

Ticari araçların en teknolojik donanıma sahip olan modeli Peugeot Rifter’da, şimdi almak isteyenler için yüzde 0 faiz kampanyası 30 Eylül'e kadar devam ediyor. İşte, Peugeot Rifter 26 Eylül 2022 fiyat listesi…

En taze yiyecekler için tüm modelleri ile Grundig buzdolapları ve Mart 2022 fiyat listesi…

Mutfakların vazgeçilmezi buzdolapları, yeni teknolojik gelişimlerin takipçisi olarak en üstün özelliklerle donatılmaya devam ediyor. Grundig buzdolaplarının tüm modelleri ve Mart 2022 fiyat listesini sizler için derledik…

Afetler için yaşam üretim bölgeleri inşa ediliyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yinelenmesi olağan salgınlar ve afetler için üretim üsleri kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Kripto paralar için önemli karar! Denetim güçlenecek!

T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile kripto paralar için ekonomik, hukuksal, mali ve teknolojik altyapı oluşturuluyor.

Orta gelir tuzağından kurtulmak için teknolojik sıçrama gerekir!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için yüksek teknolojiye sıçramasını sağlayacak teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapması gerekiyor dedi.

Doğru kiracı seçimi için akıllı kiralama platformu!

TÜGEM tarafından “Dijital Değişim ve Dönüşüm” sloganı ile gayrimenkul sektörünün ilk Prop-Tech organizasyonunda ev sahibinin doğru kiracıyı seçebilmesi için özel bir rapor sunan akıllı kiralama platformu KiraPlus ve dijital asistan Fizbot gibi teknolojik çözümler de tanıtıldı.

Kristal Kule İstanbul için teknolojik imza taşıyacak!

Habertürk Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında Kristal kule projesini değerlendirdi. Tümer proje için teknolojik imza taşıyacağını belirtti.

Suluova Belediye Hizmet Binası için ilk kazma vuruldu!

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok’un seçim vaatleri arasında yer alan, teknolojik alt yapısı ve modern görüntüsüyle ilçenin kimliğine yakışacak olan Suluova Belediye Hizmet Binası'nın temeli için ilk kepçe vuruldu.

Amasya'da 167 afetzede için yeni konut yapılacak!

Amasya’da çeşitli mahallelerinde kaya düşmesi ve heyelan gibi doğal afetler sonucu evleri zarar gören 167 afetzede için yeni konutların yakında inşasına başlanacak.

Teknolojik afetler için yol haritası hazır!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), büyük endüstriyel kazalar, maden ile maden atıklarından kaynaklı ve deniz kirliliğine neden olan kazaların da aralarında bulunduğu 9 teknolojik afetle ilgili yol haritasını oluşturdu...

Çelik üretiminde maliyet tasarrufu için de teknoloji!

Çelik İhracatçıları Birliği; çelik üretiminde maliyetleri azaltmak için dünyada kullanılan teknolojik yöntemleri mercek altına aldı. Bu yöntemlerden biri de “ cüruf atıkları ” nın değerlendirilmesi...

Teknolojik afetler için yol haritası hazır Haberi

Teknolojik afetler için yol haritası hazır

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), büyük endüstriyel kazalar, maden ile maden atıklarından kaynaklı ve deniz kirliliğine neden olan kazaların da aralarında bulunduğu 9 teknolojik afetle ilgili yol haritasını oluşturdu.


AFAD'dan edinilen bilgiye göre, teknik ve bilimin hızla geliştiği dünyada karşılaşılan teknolojik afetlerin sayısı ve sıklığı giderek artıyor. 


Bilimsel çalışmaların teknik gelişmelerle ilerlemesi, hızlı nüfus artışı, çevre kirliliği ve çarpık kentleşmeye bağlı olarak, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu durum artış gösteriyor.


Teknolojilerin kullanımında yaşanan kazalar ve yapılan hatalar, insan hayatını kolaylaştıran araç ve yöntemlerin insanlık için olumsuz sonuçlar doğurmasına neden olabiliyor. Yaşanan olayın büyüklüğüne göre ise afet boyutuna ulaşabiliyor.


AFAD, bu çerçevede, teknolojilerin, afet ve acil durumlar açısından güvenli kullanımı için ilgili kurumlara sorumluluklar veren "Teknolojik Afetler Yol Haritası Belgesi"ni...