09 / 05 / 2024

Teknopark İstanbul sertifikası

Teknopark İstanbul sertifikası

85 firmaya ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul, Altensis danışmanlığında, yeşil bina anlayışı nedeniyle LEED Gold sertifikasını aldı. LEED Master Site yönetimini de yine kendilerinin yapacağı belirtildi.

Darphane’nin Altın Sertifikası ile piyasadaki gram altın arasındaki fiyat makası açılıyor!

Dolar kurunda bankalar ile serbest piyasa arasında oluşan kur farkından sonra şimdi de Borsa İstanbul'da işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark açılmaya başladı.

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

TÜBİTAK’tan girişimcilere 450 bin TL hibe desteği! Son başvuru tarihi 29 Temmuz

Teknopark İstanbul kuluçka merkezi Cube Incubation, BİGG Cube Incubation Programı kapsamında yeşil dönüşüm fikri olan girişimci adaylarına başvuru çağrısı yaptı. 450 bin TL hibe desteği sağlanacak projeler için ön başvurular 29 Temmuz 2022 Cuma gününe kadar alınacak.

Teknopark İstanbul’un yeni ofisleri açılıyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu Teknopark İstanbul’un 65 bin metrekare alan içerisinde bulunan yeni ofisleri açılış için gün sayıyor.

Kurumsal yatırımcılara altına dayalı kira sertifikası ihraç edilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Borsa İstanbul (BIST) Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası (KMKTP) üyesi bankalara doğrudan satış yöntemiyle altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç edilecek.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Girişimciler düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu yaptığı açıklamada "Kuluçka mezuniyeti sonrası girişimciler; post kuluçka olarak adlandırılan dönemde düşük kira bedeli ödeyerek Teknopark İstanbul'da kalabiliyor." dedi.

Teknopark İstanbul 2. Etap açıldı!

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı açıldı. Açılış töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu. Başkan Varank; “Bugün teknoparklarımızda 5 bin 593 firma faaliyet gösteriyor ve 47 bine yakın Ar-Ge personeli istihdam ediliyor.” dedi.

Teknopark İstanbul’un ikinci etabı 2020'nin sonunda açılıyor!

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’un yapımı tamamlanan 2. etap binalarının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından 2020'nin sonunda gerçekleşecek.

Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Teknopark Şubesi açıldı!

Kuzu Toplu Konut İnşaat Anonim Şirketi İstanbul Teknopark Şubesi bugün Kadıköy'de 200 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Emre Baştopçu tarafından açıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de açılacak!

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortalığında kurulan Teknopark İstanbul 10. yılını kutluyor. Teknopark İstanbul kapsamında inşa edilen Türkiye'nin en büyük kuluçka merkezi 2020'de hizmete açılacak.

Teknopark İstanbul genişliyor!

Türk savunma ve havacılık sanayisinin önemli milli projelerinin geliştirildiği Teknopark İstanbul genişliyor.

Teknopark İstanbul sertifikası Haberi

Teknopark İstanbul sertifikası

Altensis'in kurucu ortağı Emre Ilıcalı, çevre dostu bina kriterleri esas alınarak tasarlanan Teknopark İstanbul'un, düşük işletme, enerji ve operasyon giderlerine sahip olacağını söyledi. Emre Ilıcak, "Böylece yeşil Teknopark'ta düşen giderler ve enerjiden tasarruf edilmesi ile birlikte teknolojiye daka fazla kaynak ayrılmasının ve daka fazla yatırım yapılmasının önü açılacak" dedi. Ilıcak, Teknopark İstanbul'un tamamını kapsayan LEED Master Site yönetimini de yine kendilerinin yapacağını söyledi. 


Emre Ilıcalı, projenin Ar-Ge ve kuluçka merkezi binalarının çevreye olumsuz etkilerini önleyecek, karbon emisyonlarını azaltacak, ayrıca işletim giderlerini azaltarak, operasyonel maliyetleri en aza indirecek şekilde inşa edildiğini açıkladı. Teknoparkta dikkati çeken bazı özellikler şöyle: Elektrikli araç kullanımı için alt yapı sağlandı. Çatı ve teras bahçeleri ısı adası etkisini azaltırken, çalışanlara açık alan olarak hizmet edecek. Peyzaj tasarımında...