26 / 05 / 2024

telef

telef

Karaman'da sis sebebiyle kaybolan sürüdeki 150 koyunu 50 metrelik uçurumun kenarında bulan çoban, koyunlardan birinin uçurumdan düşmesiyle yıkıldı. Koyunlar, çobanın çabalarına rağmen uçurumdan bir bir atladı.

Çiftçilere müjdeli haber! Destek ödemelerinden sonra bir destek daha geldi! O ilde yaşayanlar dikkat!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da hayvanları telef olan çiftçilere destek verilmeye başlandı. 

Depremzedelere ücretsiz hayvan dağıtımı başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci depremde telef olan hayvanların bedelsiz dağıtımının başladığını duyurdu.

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili endişelendiren uyarı! Olursa et yemek hayal olur

Deprem bölgesinde toplamda 10 bin büyükbaş ve 70 bin küçükbaş hayvanın telef olduğu düşünülüyor. Ülke genelinde de hayvan varlığı azalırken, kırmızı et fiyatlarındaki artış ise devam ediyor. İşte tüm detaylar...

Beyaz etin şansızlığı Kuş Gribi oldu! Kuş gribi sebebiyle beyaz ette sürekli zam söz konusu! İşte detaylar...

Yıllar önce korkuyla karşılanan Kuş Gribi, son zamanlarda Afyon ve Denizli'de yeniden ortaya çıktı ve tavukları telef etti. Bu nedenle beyaz et fiyatlarında da hızlı artışlar meydana geldi. Kuş Gribinin yeniden gündeme gelmesiyle birlikte beyaz ete gelen zamlarla ilgili son durum ise şöyle..

Bekir Pakdemirli'den Bingöl depremi açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada Bingöl'deki depremde telef olan hayvanların karşılanması ile afet bölgesi için yem desteği sağlanması kararı aldıklarını söyledi.

Mardin Artuklu'daki eski ev çöktü!

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Yeşilli Mahallesi'nde ahır olarak kullanılan eski bir evde göçük meydana geldi. Olay sırasında içeride bulunan 21 hayvan kurtarılırken, 3 büyükbaş hayvan telef oldu.

Denizli'deki depremde 30 evde yıkıntı oluştu!

Denizli Valiliğince, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde 30 evde yıkıntı oluştuğu, 2 büyükbaş hayvanın telef olduğu ve 3 camide hasar tespit edildiği bildirildi.

Elazığ'da iki katlı kerpiç ev çöktü!

Elazığ'da iki katlı kerpiç ev çöktü. Olay sonucunda 4 büyükbaş hayvan telef oldu. AFAD ekipleri tarafından barınma ve gıda desteği sağlandı.

Uludağ Üniversitesi, Zooloji Müzesi kurdu!

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve müzenin sorumlusu Prof. Dr. Uğurtaş ile ekibi, trafik kazasında, hayvanat bahçesinde veya Veteriner Fakültesine getirilip telef olmuş hayvanları toplayarak Zooloji Müzesi kurdu

Park Mavera 2. etap Evleri Kayabaşı iletişim!

14 blok şeklinde yükselecek olan proje Makro-Akyapı Ortaklığıyla yükseliyor. Park Mavera 2. etap Evleri Kayabaşı iletişim bilgileri kapsamında telefın numarası 444 61 71 olarak belirlendi.

Bodrum Nicchia Evleri iletişim!

Villa büyüklüklüklerinin 330 metrekareden başladığı proje Muğla İl'i Bodrum İlçe'si Yalıkavak'ta yükseliyor. Bodrum Nicchia Evleri iletişim bilgileri kapsamında telefın numarası 0212 685 08 07 olarak belirlendi.

Gümüşhane'de bir evde yangın çıktı!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Gökçepınar köyünde dün akşam çıkan yangında bir ev, bir samanlık ve bir ahır küle döndü. Yangında 10 küçükbaş hayvan da telef oldu.

Bursa Orhaneli'de çatı çöktü!

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı çöken çatının altında kalan 200 küçükbaş hayvandan 15’i telef oldu...

telef Haberi

telef

Karaman Ayrancı'ya bağlı Berendi köyünde hayvancılık ve çobanlık yapan Ömer ve Ali Osman Peynirci kardeşler, yaz başında koyunlarıyla Bolkar Dağları'ndaki yaylaya çıktı. Peynirci kardeşler, sisli ve yağmurlu havada koyunlarını otlatırken, hayvanların 200'ü sürüden ayrıldı.


Kaybolan hayvanları aramaya başlayan Ömer Peynirci, koyunları yaklaşık 50 metrelik uçurumun kenarında buldu. Peynirci, koyunları bulduğuna sevinirken, bir anda biri uçurumdan düştü. İlk koyunun ardından sürüdeki diğerleri de Peynirci'nin çabalarına rağmen uçurumdan atlamaya başladı.


Peynirci ancak 10 koyunun atlamasını engelleyebildi. Aşağı düşen hayvanlardan 150'si telef oldu, 40'ı yaralandı.


Yaşadıklarını anlatan Ali Osman Peynirci, bir haftadır havanın soğuk olduğunu, sık sık yağan yağmur ve sis nedeniyle zorluklar yaşadıklarını söyledi.


"TÜM KOYUNLAR ARKASINDAN ATLAMAYA BAŞLIYOR"


Yağmur ve sisin etkisiyle koyunların sürüden ayrıldığını dile getiren Peynirci, ağabeyinin aramaya başladığını belirtti.


Bir süre sonra konakladıkları...