04 / 05 / 2024

Teleferik hatları

Teleferik hatları

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Ulaşım yatırımları gayrimenkulü değerlendiriyor!

Yeni ulaşım projeleri hız kesmeden devreye alınıyor. Yapılan ya da planlama aşamasında olan yeni metro, tramvay ve teleferik hatları gayrimenkul değerlerini de yüzde 50'lere varan oranlarda artırıyor.

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

Eyüp'e yeni teleferik hatları geliyor!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek.

Eyüp'e 2 yeni teleferik hattı!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek. Miniatürk-Alibeyköy-Vialand hattının yapılması planlanıyor.

Bursa teleferik hattı 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayının başında hizmete alınan teleferik, 4 ayda 450 bin yolcu taşıdı. Yılda 350 bin olarak konulan yolcu hedefinin 4 ayda 450 bin gerçekleşerek 150 bin aşıldı.

Hatay teleferik çalışmaları 2015 sonunda tamamlanacak!

Kurtuluş Caddesi üzerinde yer alan İplik Pazarı mahallesinden, Habib-i Neccar dağına yaklaşık 1150 metre uzunluğunda teleferik hattı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi (HBB) ilk çalışmaları başlatmıştı.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

Teferrüç Sarıalan teleferik seferleri 14-17 Ekim'de iptal!

Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan ve Haziran ayında Teferrüç – Sarıalan arasında yolcu taşımaya başlayan teleferik hattının, Oteller Bölgesi etabıyla entegrasyonu için 14 – 17 Ekim tarihleri arasında teleferik seferi yapılamayacak.

Teferrüç Sarıalan teleferik hattı Oteller Bölgesi'nde 17 Ekim'e kadar seferler iptal!

Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan ve Haziran ayında Teferrüç – Sarıalan arasında yolcu taşımaya başlayan teleferik hattının, Oteller Bölgesi etabıyla entegrasyonu için 14 – 17 Ekim tarihleri arasında teleferik seferi yapılamayacak.

Bursa'ya yeni teleferik hattı!

Teleferik inşaatının ağaç kesilmeden 1 Aralık 2014 tarihine kadar tamamlanacağını ifade eden Bursa Teleferik A.Ş. Genel Müdürü Burhan Özgümüş, 186 kabin ile günde 13 bin kişiyi oteller bölgesine taşıyacaklarını söyledi...

Tarihi Sümela Manastırı'na çevreci teleferik projesi!

Tarihi Sümela Manastırı'na çevreci teleferik projesi geliyor. Trabzon'un Maçka ilçesindeki milli parkta yer alan tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım için 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak.

AK Parti Kadın Kolları İzmir Teleferik projesinin bitmemesine tepki gösterdi!

İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve Kadın Kolları Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dilek Yıldız önderliğinde toplanan kadınlar Teleferik Tesisinin inşaatının önünde tepkilerini dile getirdi.

Denizli'de teleferik için geri sayım başladı!

Denizli Belediyesi’nin kentte yaşayan vatandaşların sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile hayata geçirdiği teleferik projesinde geri sayıma başlandı.

Teleferik hatları Haberi

Teleferik hatları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. etap hattın 1. etap hat ile mekanik entegrasyon çalışmaları tamamlandı. Birbirleriyle bağlantıları sağlanan 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin tamamında maksimum yükleme test sürüşleri de uluslararası akredite edilmiş kuruluşların gözetiminde sürüyor. Yenimahalle-Şentepe 1. etap teleferik hattında metro ile senkronize olarak yaklaşık bir yıldır toplu taşıma amaçlı olarak hizmet verildiğini hatırlatan EGO yetkilileri, 1. etap teleferik hattının yıllık bakımı ve 2. etap teleferik hattının entegrasyonu çalışmaları kapsamında yolcu taşımacılığına 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ara verildiğini hatırlattı. 



4 SU BİDONUYLA HALAT-KABİN TESTİ

Zorunlu olan yıllık bakım ve entegrasyon çalışmaları tamamlanan teleferik hattının tümünde yolcu taşımacılığına başlamadan önce güvenlik açısından test sürüşleri yapıldığını anlatan yetkililer “Sistemde yolcuların taşınması başlamadan...