29 / 04 / 2024

tellallık harcı oranı

tellallık harcı oranı

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle mükellef oluyor. İşte ödenmesi gereken tellallık harcı oranı bu haberde..

Tellallık harcı nedir?

29 Mayıs 1981 tarihinde 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda sınırları çizilen Tellallık harcı nedir? Tellallık harcını kim öder? İşte yanıtı...

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

İş Bankası'ndan düşük taksitle 100 bin TL kredi fırsatı!

Paraya sıkışan vatandaşların beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi. İş Bankası 100 bin TL'nin aylık taksit oranını 5 bin 895 TL olarak açıkladı. İşte detaylar... 

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Ziraat Bankası'ndan düşük faizle konut kredisi müjdesi! 1.6 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Konut almak isteyenlere müjdeli haber Ziraat Bankası’ndan geldi. 1 milyon 600 bin TL konut kredisi vereceğini duyuran Ziraat Bankası, bu kredi doğrultusunda ödeme tablosunu da ayrıntılı bir şekilde paylaştı. İşte düşük faiz oranıyla Ziraat Bankası konut kredisi...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatında tavan fiyat artıyor! 

Milyonlarca işçi, memur, emeklinin iki yıllık zam oranı netleşti. Ocak ayı itibariyle kıdem tazminatı tavan fiyatı yükseliyor. Peki güncel kıdem tazminatı ne kadar olacak?

ING'den düşük faizli ihtiyaç kredisi: 50 bin tl'ye kadar yüzde 1,99 faizle!

Düşük faizli ihtiyaç kredisi arayanlara ING'den kaçırılmaz bir fırsat geldi. ING, düşük faiz oranıyla 50 bin TL kredi vereceğini duyurdu. Yüzde 1,99 faizle sunduğu bu avantajlı kredi, pek çok kişinin ihtiyacını zorlanmadan gidermeyi amaçlamaktadır. ING’nin düşük faizli ihtiyaç kredisinin detayları…

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! Düşük faizle 24 ay vadeli kredi!

İş Bankası, Temmuz ayında, vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamaları için özel bir ihtiyaç kredisi kampanyası başlattı. Nakit ihtiyacı olan bireylere, düşük faiz oranıyla sunulan 24 ay vadeli kredi imkanı sağlanıyor.

SSK ve BAĞKUR emeklilerine zam şoku! Kök aylığı 7 bin 500 TL'den düşük olanlara zam yapılmayacak mı?

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 19,77 olarak açıklanan 6 aylık enflasyon oranında zam uygulanacak. Peki kök aylığınız 7 bin 500 TL'den düşük olanlara ne kadar zam yapılacak? 

Ziraat Bankası 32 günlük faiz oranı ne kadar? En çok faiz veren banka hangisi?

Belli bir miktarda parası olan kişiler, hangi bankanın ne kadar faiz getirdiğini merak ediyor. Faiz oranları bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. İşte banka banka faiz oranı…

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Et fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak ve Erzurum'da et fiyatlarının yaklaşık %30 oranında düşmesi öngörülüyor.

Organize Sanayi Bölgeleri senelik ortalama kira artış oranı yüzde 111’e fırladı!

Adana, yıllık kira artış oranları açısından yüzde 189'luk bir artışla ilk sırada yer alırken, İzmir yüzde 176'lık artış oranıyla ikinci sırayı aldı. Manisa ise yüzde 175'lik bir artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı rekor seviyelere ulaşıyor!

BETAM'ın raporuna göre, kiralık konut fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 189,5 olarak kaydedildi. İstanbul'da yıllık kira artışı yüzde 138,5, Ankara'da yüzde  153 ve İzmir'de yüzde 182,1 olarak gerçekleşti.

Teknoloji devi Microsoft'ta neler oluyor? Net kârı 7 yıldır ilk kez düşüşte!

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Microsoft, global ölçekte resesyon beklentisiyle birlikte ekonomideki olumsuz etkiyi yeni yılın ilk günlerinden beri hissediyor. Dev şirketin maddi olarak sıkıntılı bir süreç yaşarken, bu kez de kâr oranının yüzde 12 düştüğü bilgisi geldi.  Geçen

tellallık harcı oranı Haberi

tellallık harcı oranı

Tellallık harcı oranı!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince; belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzelkişiler tarafından her ne surette olursa olsun her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellallık Harcına tabidir.


Mükellef:

Tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle mükelleftirler.


Gerçek veya tüzelkişiler yapacakları satışları, satış yapmadan önce belediye veya mahallindeki belediye ilgililerine haber vermekle ödevlidirler. Haber verilmediği takdirde harç yüzde 50 fazlasıyla tahsil olunur.


Matrah:

Telallık Harcının matrahı, harcın konusuna giren satışların gayri safi tutarıdır. Bu tutardan hangi ad ile olursa olsun hiçbir indirim yapılmaz.


Nispet:

Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2'dir. 100 Yeni Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için nispet...