02 / 05 / 2024

temerrüt ne demektir

temerrüt ne demektir

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak "gecikme" ve "direnme" gibi anlamları ifade ediyor. Peki, Temerrüt ne demektir? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

Gabari nedir? Gabari ne demektir?

Gabari nedir? Gabari ne demektir? soruları merakla araştırılıyor. İşte gabarinin anlamına dair detaylar!

Tapu ifrazı ne demektir?

Tapu ifrazı yapılacak taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvafakatlarının alınması zorunlu oluyor. Peki, tapu ifrazı ne demektir?

Konut kredisinde temerrüt nedir?

Konut finansmanı sözleşmesi, konut edinmeleri amacıyla; tüketicilere kredi kullandırılması sırasında imzalanıyor. Peki konut kredisi sözleşmesinde belirtilen taksit ödemeleri gecikirse ne olur? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Atiye bırakmak ne demektir?

Dava atiye bırakıldığı zaman, Mahkeme davayı müracaata bırakıyor ve yenileme hakkının kullanılmadığı takdirde dava açılmamış kabul ediliyor. Peki, hukukta atiye bırakmak ne demektir? İşte yanıtı...

Temerrüt ne demektir?

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak "gecikme" ve "direnme" gibi anlamları ifade ediyor. Peki, Temerrüt ne demektir? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Muris ne demektir?

Bir kimsenin ölümü ile, ona ait para, mal, mülk gibi maddi varlıkların o kişinin yasal mirasçılarına geçmesi miras olarak nitelendiriliyor. Peki miras hukukunda muris kimdir? Muris ne demektir? İşte yanıtı..

Mamelek ne demektir?

Kooperatiflerde, kooperatif dağıldıktan sonra mamelek paylaştırılıyor. Peki, mamelek ne demektir? Kooperatif dağıldıktan sonra tasfiye mameleki nasıl paylaştırılır? İşte Kooperatifler Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Sömel ne demektir?

Temel duvarları yada kolonlar altına, yükü daha geniş bir alana yaymak için konulan malzeme olan sömel ne demektir? Sömel nedir? Sömel çeşitleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

İstimlak etmek ne demektir?

Kamulaştırma anlamına da gelen istimlak etmek ne demektir? Bir taşınmazın istimlak işlemleri nasıl yapılır? İstimlak etmek konusu hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

Konut kredisi ne demektir?

Bankaların tüketici kredilerinden olan konut kredisi ne demektir? Konut kredisi ile Mortgage arasındaki farklar nelerdir? Konut kredisi ve mortgage hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Şufa hakkı ne demektir?

Şufa hakkı ne demektir? Kanunu şufa hakkı nedir? Türk Medeni Kanunu'nda da düzenlenen şufa hakkı hakkında daha detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Mülkiyet hakkı ne demektir?

T.C. Anayasası, 35. maddesinde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde açıkça yer alan mülkiyet hakkı ne demektir? Mülkiyet hakkı sahibine nasıl haklar sağlar? sorularının cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

temerrüt ne demektir Haberi

temerrüt ne demektir

Temerrüt ne demektir?

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak  "gecikme","direnme" gibi anlamları ifade ediyor.


Hukukta temerrüt kişinin borçlandığı edimi hukuka aykırı olarak yerine getirmemesi hali olarak tanımlanıyor.


Temerrüt alacaklının ve borçlunun temerrüdü olmak üzere ikiye ayrılıyor.


Gerek alacaklı ifa edilmek istenen edimi kabul etmeyerek; gerekse borçlu yerine getirmekle borçlandığı edimi zamanında ifa etmeyerek borca aykırı davranmış olur. 


Borcun ifası mümkün olduğu halde ifadaki ve ifayı kabuldeki gecikme temerrüt için yeterlidir. Temerrüt için ayrıca kusur aranmaz. Borçlunun temerrüdü aslında geçici bir durumdur. 


Zamanla borçlu ya tamamen ödememe durumuna girer ya da borcunu anaparaya uygulanan temerrüt faiziyle birlikte ifa eder.


Konut kredisinde temerrüt

Konut kredisinin temerrüdü ile ilgili esaslar 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor:


Temerrüt

MADDE 34 – (1) Tüketicinin taksitleri...