21 / 05 / 2024

Teminat olarak kabul edilecek değerler

Teminat olarak kabul edilecek değerler

25 Temmuz 2013 Perşembe günü 28718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

O banka Bitcoin'in ödeme olarak kabul edilebileceğini söyledi!

Namibya Merkez Bankası, Bitcoin'in bir ödeme aracı olarak kabul edilebileceğini iddia ediyor!

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Gayrimenkul sektöründe teminat alışkanlıkları değişiyor!

İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, proje niteliğinin, teminat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Teminat gösteremeyen özel okul açamayacak!

Artık teminat gösteremeyen özel okul açamayacak. Teminat miktarı özel okulun kontenjanına göre değişiklik gösterecek. Teminat olarak gayrimenkul de gösterilebilecek.

Kira sertifikaları da teminat olarak kullanılabilecek!

Ödeme hizmetleri ve elektronik para ihracı ile ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşlarının Merkez Bankası nezdinde tutmak zorunda oldukları teminatı kira sertifikası cinsinden de yapılabilecek

Altın ve kira sertifikaları da TPP teminatına kabul edilebilecek!

Takasbank Para Piyasası teminatına, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasasında işlem gören standartta altın ve Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş. tarafından ihraç edilen TL cinsinden kira sertifikaları kabul edilecek.

Yaşayan bir organizma olarak şehir!

Şehirlerin yaşayan bir organizma olduğunu ve değişerek günümüze kadar geldiklerinin bir gerçeklik olarak kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Murat Gül, bu değişimin farkında olarak yeni stratejiler geliştirmenin önemli olduğunu söylüyor.

Güniz Çelen: Gayrimenkul sektörü nicelik olarak büyüyor!

Gayrimenkul danışmanlığı alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Landauer/White Ödülü'ne sahip olan Güniz Çelen İstanbul'da gayrimenkul sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

Nedim Gül: Devlet müteahhitlerden yüzde 50 teminat almalı!

2017 yılında 2 milyon konutun satılması planlanan inşaat sektörü için sektörü temsilcilerinden yeni bir uyarı geldi. Nedim Gül, “Yapılan bir projeyi devlet inceleyecek, buraya yapılan bu projenin bedelinin yüzde 50’sini teminat olarak isteyecek” dedi.

Tekirdağ Gaziköy Mahallesi kentsel SİT alanı olarak kabul edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi “Miras Atölyesi 2 Projesi” kapsamında bulunan Gaziköy Mahallesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından arkeolojik SİT'ten sonra kentsel SİT alanı olarak da kabul edildi.

Teminat olarak kabul edilecek değerler Haberi

Teminat olarak kabul edilecek değerler

YÖNETMELİK


Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu ve Kültür ve Turizm Bakanlığından:


KÜLTÜR VARLIKLARI İHALE YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, korunması gerekli kültür varlıklarının rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri, sokak sağlıklaştırma, çevre düzenleme projeleri ve bunların uygulamaları ile değerlendirilmesi, muhafaza, nakil işleri ve kazı çalışmalarına yönelik mal ve hizmet alımlarına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki kültür varlıklarının rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri, sokak sağlıklaştırma, çevre düzenleme projeleri ve bunların uygulamaları ile değerlendirme, muhafaza, nakil işleri ve kazı çalışmalarına ilişkin mal ve hizmet alımları ihalelerini kapsar.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü...