01 / 05 / 2024

temmuz 2015 tüik konut satış verileri

temmuz 2015 tüik konut satış verileri

Türkiye genelinde konut satışları temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.5 artarak 96 bin 589 adet oldu.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

Ünlü ekonomistten enflasyon tahmini: TÜİK yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacak!

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş 5 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile ilgili tahminde bulunarak TÜİK’in yüzde 4.95’in üzerinde bir oran açıklamayacağını belirtti.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.

TÜİK enflasyonu yine sokağın gerisinde! Peki, memur ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak?

TÜİK mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. Bu verilere bakılırsa enflasyon düşüş trendi içerisinde ancak sokaktaki enflasyon daha yüksek. Uzmanlar, TÜİK verilerinin memur ve emeklilere yapılacak temmuz zammı açısından da kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor.

Tarım-GFE temmuz ayında artış gösterdi! TÜİK duyurdu

Tarımsal girdi fiyat endeksi, temmuz ayında senelik bazda % 133,41, aylık % 1,31 artış yaşadı. İşte detaylar…

Benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin ve motorine indirim var mı? 20 Temmuz akaryakıt fiyatları!

Benzin ve motorin fiyatları sürücüler tarafından merakla araştırılıyor. İşte 20 Temmuz akaryakıt fiyatları!

TÜİK'in toprak satışına ilişkin rakamları açıklamaması TBMM gündeminde!

Türkiye İstatistik Kurumu 2015'ten bu yana yabancılara toprak satışına ilişkin rakamları açıklamıyor. İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, konuyu Meclis’e taşıyarak toprak satışına ilişkin rakamların neden gizlendiğini sordu.

TÜİK konut satış rakamlarını sektör temsilcileri değerlendirdi!

TÜİK’in açıklamış olduğu son verilere göre Türkiye genelinde konut satışları 2017 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,45 oranında artarak 115 bin 869 oldu.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açıldı!

Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli" hizmete açıldı.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli bugün açılıyor!

Özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen, bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli" bugün hizmete açılacak.

TÜİK 2016 3. çeyrek inşaat ciro ve üretim endekslerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin "İnşaat ciro ve üretim endeksleri" verilerini açıkladı.

temmuz 2015 tüik konut satış verileri Haberi

temmuz 2015 tüik konut satış verileri

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, ‘ipotekli satış’ olarak nitelendirilen konut kredili satışlar temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.5 azalış göstererek 30 bin 754 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışlarında ipotekli satışın payı yüzde 31,8 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 465 konut satışı ve yüzde 21 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il ise yüzde 50 ile Hakkari olarak belirlendi.


En fazla Iraklılar aldı


Yabancılara ise temmuzda 2 bin 27 adet konut satıldı. Bu rakama göre yabancılara yapılan satışlar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 37.6 arttı. Bu alanda ilk sırayı 686 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı 541 konut ile İstanbul, 127 konut ile Yalova...