27 / 04 / 2024

Tarım-GFE temmuz ayında artış gösterdi! TÜİK duyurdu

Tarım-GFE temmuz ayında artış gösterdi! TÜİK duyurdu

Tarımsal girdi fiyat endeksi, temmuz ayında senelik bazda % 133,41, aylık % 1,31 artış yaşadı. İşte detaylar…



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini duyurdu.

Açıklanan verilere göre, endeks temmuz ayında bir önceki aya kıyas ile % 1,31, geçen senenin aynı ayına göre % 133,41, geçen senenin aralık ayına kıyas ile % 83,43 ve 12 aylık ortalamalara göre % 79,72 yükseliş gösterdi.

Ana gruplarda, bir önceki aya göre tarımda ise kullanılan mal ve hizmet endeksinde % 0,71, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde % 6,44 artış yaşandı.

Geçen senenin aynı ayına göre göre tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde% 82,16, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde % 141,75 yükseliş kayıtlara geçti.

Tarım-GFE temmuz ayında artış gösterdi! TÜİK duyurdu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön