05 / 05 / 2024

temmuzda on yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak

temmuzda on yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak

Türk Borçlar Kanununa göre 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelenen "10 yıllık kira sözleşmesi tahliye" uygulaması için son 17 gün bulunuyor...

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündeminde!

TOKİ'nin son on yıllık faaliyetleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kelebek korse mağazası on yıllık kira düzenlemesinden sonra yeniden açılıyor!

Beyoğlu’nun en eski mağazalarından biri olarak gösterilen Kelebek Korse, on yıllık kira düzenlemesinden sonra mal sahibinin kararı nedeniyle kapattığı dükkanını yeniden açıyor.

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..

On yıllık kiracı hakları 2015!

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor.Peki, on yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?İşte,On yıllık kiracı hakları 2015!

Yıllık enflasyon yüzde 9,32 oldu!

Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı. Yıllık enflasyon yüzde 9,32 oldu. Temmuzda Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0,45, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 0,73 arttı.

On yıllık kiracı tahliyesi Temmuz'da başlayacak!

1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ev sahipleri on yıllık kiracılarını evden çıkarma hakkına sahip olacak. Hem de herhangi bir gerekçe göstermeden. Peki bu hakkı ev sahiplerine kim veriyor?

10 yıllık kiracı tahliyesi için son 10 gün!

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan on yıllık kiracıların tahliye edilmesine ilişkin yeni uygulama, 1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla başlayacak. Buna göre, 10 yıllık kiracı tahliyesi için son 10 gün bulunuyor...

On yıllık kiracının tahliyesi için son 14 gün!

1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 senelik süre ile ertelenen kiracı tahliyesi uygulamasında geçici süre doldu. Artık 1 Temmuz 2014'ten itibaren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarının gerekçe göstermeden evden çıkarabilecek...

On yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 10 yılı dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebilecek. Peki, on yıllık kiracı nasıl tahliye edilir? Tahliye kararı kiracıya ne zaman bildirilir?

On yıllık kiracı tahliyeleri Temmuz ayında başlayacak!

6098 sayılı Borçlar Kanunu madde 347 gereğince ev sahipleri 10 yıllık kiracılarının tahliyesini herhangi bir sebep göstermeden isteyebilecek. On yıllık kiracı tahliyeleri Temmuz ayında başlayacak..

On yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?

On yıllık kiracı evden nasıl çıkarılır?: Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiraya veren kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilme hakkına sahip.

10 yıllık kiracıyı tahliye!

Kira mevzuatının düzenlendiği Borçlar Kanunu hükümlerine göre, 1 Temmuz 2014 tarihinde on yıllık kiracıya gerekçe gösterilmeksizin tahliye yapılabilecek. Buna göre onuncu senesi dolan kiracıların önünde yaklaşık 5 ay daha bulunuyor...

On yıllık kiracı tahliyesi!

Kiralama hukukuna göre, ev sahipleri kiracılarını belli başlı tahliye nedenleri olmadan evden çıkaramıyordu. Ancak yapılan düzenlemelere göre gerekçe gösterilmeden on yıllık kiracının tahliyesi mümkün olacak...

temmuzda on yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak Haberi

temmuzda on yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak

10 yıllık kira sözleşmesi tahliye!

Kiracıların tahliyeleri ile ilgili yasal esaslar, Borçlar Kanunu'nda yer alıyor. Kanundaki hükümler gereğince, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır.


Ancak, 10 yıllık kira sözleşmelerinde farklı bir uygulama söz konusu. Kanun gereğince on yıllık kiracının tahliyesi, gerekçe göstermeden mümkün olabiliyor.


Bir diğer ifade ile ev sahipleri herhangi bir sebep göstermeden 10 yılı dolduran kiracılarını evden çıkarabilecek. Bu uygulama 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelenmişti.


Buna göre Temmuzda on yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak. Uygulamanın yürürlüğe girmesi için son 17 gün bulunuyor. Konu ile ilgili kanun maddeleri şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 347- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli...