04 / 05 / 2024

Tepecik Saray Cami açıldı mı

Tepecik Saray Cami açıldı mı

Büyükçekmece Tepecik Saray Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Cami-Cemevi projesi Kültür Sarayı'na dönüştürülecek!

Yapımına üç yıl önce başlanan ancak projeye aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen Cami-Cemevi inşaatı, Kültür Sarayı'na dönüştürülerek sosyal hayata kazandırılacak.

İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı, açılışa Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi bir asır sonra açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

İshak Paşa Sarayı Camisi 100 yıl sonra ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki 231 yıllık İshak Paşa Sarayı'nın bünyesinde bulunan cami yaklaşık bir asır sonra restorasyon yapılarak yeniden ibadete açıldı.

Ağrı'daki İshak Paşa Sarayı Camisi açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki tarihi İshak Paşa Sarayı bünyesindeki cami, sarayın terk edilmesinin ardından yaklaşık bir asır sonra ibadete açıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın camisi bugün açılıyor!

CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı’nın içinde inşaatı tamamlanan cami, bugün saat 12.30’da öğle namazı öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dualarla açılacak.

Cumurhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki cami bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın içinde inşaatı tamamlanan cami, bugün saat 12.30'da öğle namazı öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından dualarla açılacak.

Hakkari Şemdinli'ye külliye ve cami yapılacak!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seyyid Taha hazretlerinin kabrinin bulunduğu Bağlar köyünde, "Nehrı-Şemdinli İnanç Turizm Koridoru" Projesi kapsamında külliye ve cami yapılarak, Kayme Sarayı ve mezarlık alanı restore edilecek.

Tepecik Saray Camii'nin inşaatında sona gelindi!

Büyükçekmece Tepecik Saray Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki cami inşaatında sona gelindi!

Yüksek maliyetiyle gündeme oturan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ek olarak inşa edilen cami ve kongre salonunun son fotoğrafları yayınlandı.Tamer Arda Erşin'in haberinde yer alan fotoğraflarda camii ve kongre salonunun inşaatının son aşaması gözüküyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cami inşaatı hız kazandı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapımı devam eden cami inşaatında çalışmalara hız verildi. Cami tamamlandığında 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Cami inşaatı 2015 sonunda tamamlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adı mı değişiyor?

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki; Kültür Sarayı, 4 milyon kitaplık halka açık kütüphane ve cami inşaatlarının tamamlanmasının ardından sarayın adının ‘Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ olarak değiştirilebileceğini söyledi.

Tepecik Saray Cami açıldı mı Haberi

Tepecik Saray Cami açıldı mı


Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan Büyükçekmece Tepecik Saray Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da benzeri olamayan çok özel bir camiyi Tepecik'e kazandırıyoruz" ifadesini kullandı.


Tepecik Ulus Mahallesi'nde halkın taleplerini karşılamadığı ve ömrünü doldurduğu gerekçesiyle Büyükçekmece Belediyesi tarafından yıktırılarak yerine Osmanlı ve Selçuk Mimarisi'nin izlerini taşıyan bir  camii yaptırılıyor.


Önümüzdeki günlerde ibadete açılacak


Son aşamaya gelen camii inşaatını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Selçuklu-Osmanlı Mimarisi tarzında yaptırılan caminin pek çok açıdan farklı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Cami inşaatını Belediye Başkan Yardımcısı Maksude Sak ve cami imamı Ahmet Türk ile birlikte gezen Başkan Akgün, çalışmaların geldiği son nokta hakkında bilgi aldı.


Çok farklı özelliklere sahip


Caminin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını belirten Başkan Akgün, "Tepecik Meydanı’ndaki eski caminin...