18 / 05 / 2024

terekenin tasfiyesi nedir

terekenin tasfiyesi nedir

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır? İşte terekenin tasfiyesi işlemleri..

Miras intikali nedir?

Miras, Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklara deniyor. Ölen kimsenin bıraktığı terekenin tasfiyesi ve mirasçılara paylaştırılması gerekiyor. Peki, miras intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

İflas tasfiyesi nedir?

Resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde pazarlık yoluyla satılıyor. Peki, iflas tasfiyesi nedir?

Terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır? İşte terekenin tasfiyesi işlemleri..

Terekenin tasfiyesi dilekçe örneği!

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler. İşte terekenin tasfiyesi dil

Terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur? İşte terekenin resmi tasfiyesi usulü...

Mirasta resmi tasfiye nedir?

Mirasta resmi tasfiye esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, mirasta resmi tasfiye nedir?

Mirasın resmi tasfiyesi nedir?

Medeni Kanun esaslarına göre, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, mirasın resmi tasfiyesi nedir? İşte yanıtı...

Resmi tasfiye nedir?

Medeni Kanuna göre, her mirasçı, mirası ret veya resmi deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmi tasfiyesini isteyebiliyor. Buna göre resmi tasfiye nedir? Mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile tasfiye nasıl olur?

Örfü belde nedir?

Örfü belde nedir? İmar Kanunu kapsamında düzenlenen örfü belde - paftos alanları neye göre tasfiye olunurlar? İşte örfü belde - paftos alanları ve alanların tasfiyesi...

Kamulaştırma nedir?

İstimlak olarak da bilinen kamulaştırma işlemi ne ifade ediyor? Kamulaştırma nedir? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir?

Sahibi olduğunuz arsanız üzerinde müteahhit firmaya bedelini ödemek koşuluyla bir inşaat yaptırmak amacındaysanız, müteahhit ile inşaat taahhüt sözleşmesi imzalamanız şart. İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir? için haberimize bakın...

Hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir?

Hasılat paylaşımı sözleşmesi arsa sahibi ve müteahhitin karşılıklı anlaşması ile yapılıyor. Peki hasılat paylaşımı sözleşmesi nedir? İşte yanıtı...

terekenin tasfiyesi nedir Haberi

terekenin tasfiyesi nedir

Terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?

Tasfiye, alacaklılara, ortada kalan mal ve paradan paylarına düşen miktarın verilmesi olarak tanımlanıyor. Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. 


Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor. Resmî tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmazlar. 


Terekenin tasfiyesini aynı zamanda mirasçıların alacaklıları da isteyebiliyor. Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?


Resmî tasfiye, sulh mahkemesince veya atayacağı bir ya da birkaç...