08 / 05 / 2024

terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi

terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi

Terk edilmiş binaların suç işleyen şahıslar tarafından barınak olarak kullanılması gibi tehlike teşkil eden hususların olması durumunda vatandaşlar yıkım için belediyeye başvurabiliyor. İşte terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi..

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Ofisler terk edilmiş köylere mi dönecek?

Koronavirüs sürecinde normale dönüşle birlikte bundan sonraki 10 yıl içinde ofisler, tarımdan sanayiye geçiş dönemindeki köyler gibi terk edilmiş olacak ve “Orada bir ofis var uzakta” mı diyeceğiz?

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü!

İngiltere'de bulunan yıllardır çürümeye terk edilmiş Astley Kalesi lüks bir villaya dönüştürüldü.Kalenin aslında uygun olarak tuğla ve ahşap malzeme kullanarak yapılan antik kalede etrafı açık olan odalar muhafaza edildi.

Konya Seydişehir'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Konya'nın Seydişehir ilçesinde kötü görüntü oluşturan, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan ve terk edilmiş binaların yıkılacağı bildirildi.

İşte harabe binaların eşsiz güzellikleri!

Siz de terk edilmiş yapılara dair karşı konulmaz bir merak içindeyseniz bu haberimiz tam da sizin için. Alman fotoğrafçı Matthias Haker'da eski, terk edilmiş binaları fotoğraflıyor.

Halk GYO Konak, Karaköy ve Levent'teki binalarının değerlemesi!

Halk GYO Adım Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından hazırlanan 2014 yıl sonu değerleme raporlarının revize edilmiş halini tekrar yayınlandı. Halk GYO bu kapsamda Konak, Karaköy ve Levent'teki binaların değerlemesini yayınladı.

Mersin'de terk edilmiş binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlamış, terk edilmiş ve metruk durumdaki binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı kaderine terk edilmişti!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Okmeydan'ı kaderine terk edilmişti. Binlerce insan umutsuzluk içerisindeydi. Ama bugün, Okmeydanı’na umut geldi. Bir yandan tapu veriyor, bir yandan da dönüşüm hazırlıklarını başlatıyoruz," dedi.

1994 yılında Akaretler Evleri kaderine terk edilmiş!

1994 yılında Beşiktaş'taki tarihi Akaretler Sıra Evleri kaderine terk edilmiş. Mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi evler restore edileceği günü bekliyormuş.

1985 yılında Kurşunlu Kervansarayı, kaderine terk edilmiş!

1985 yılında Mimar Sinan'ın Kurşunlu Kervansarayı, kaderine terk edilmiş. Büyükçekmece'de Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan kervansaray ilgisizlikten harabeye dönmüş. Kaderine terk edilen kervansarayın tavanı dahi çökmüş.

Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'yi havadan fotoğrafladıklarını, bu çalışmanın da yüzde 60 oranında tamamlandığını ifade eden Güllüce, "Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri elimizde olacak" dedi..

terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi Haberi

terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi

Terk edilmiş binaların yıkımı!

Terk edilmiş binaların yıkımı Belediyeler tarafından sağlanıyor. Söz konusu terk edilmiş binaların suç işleyen şahıslar tarafından barınak olarak kullanılması; bu binalarda sık sık yangın çıkması gibi tehlike teşkil eden hususların olması durumunda vatandaşlar terk edilmiş binaların yıkım için belediyeye müracaatta bulunabiliyor.


Terk edilmiş binaların yıkımı için belediyeye verilecek terk edilmiş binaların yıkımı dilekçe örneği aşağıda bulunuyor:


Terk edilmiş binaların yıkımı dilekçesi..


.................. BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA



.............İli .........İlçesi ............ mahallesinde bulunan ve yıkım kararı alındığı halde hala yıkılmayan binalar suç işleyen şahıslar tarafından barınak olarak kullanılmakta ve bu binalarda sık sık yangın çıkmakta ve tüm mahalleyi tehlike altına atmaktadır. 


Bahse konu yerlerin en kısa süre içerisinde yıkılmasını istemekteyiz.

Arz ederim ../../2014


AD SOYAD:

..................................


TELEFON:

............................                        ...