08 / 05 / 2024

terkos havalima

terkos havalima

İstanbul'daki 3. havalimanının yapılacağı Terkos'ta arsa değerlerinin artacağı öngörülüyor...

İstanbul’da barajlar alarm veriyor! İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17.8 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesi ve son aylarda yaşanan kuraklık, yağmurların yağmaması sebebi ile İstanbul'a su sağlayan barajlarının doluluk oranı çok azaldı. İşte haberin ayrıntıları...

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Havalimanında tek bir gofretin fiyatı dudak uçuklattı!

İddialara göre İstanbul Havalima'nın bir adet gofretin 56 TL'den satılması, duyanları büyük şaşkınlığa uğrattı.

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul projesinin hayata geçmesi durumunda şehrin toplam su ihtiyacının neredeyse yüzde 29’unu karşılayan barajlardan Sazlıdere yıkılacağı belirtiliyor. Aynı zamanda Terkos Gölü’ne tuzlu su karışacağı ve su havzalarının yok olacağı da iddia ediliyor. 

Arnavutköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Arnavutköy ilçesi, Çilingir Yolu, Terkos Yolu Arası ( İmar Yolları ) Yol, Kavşak Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Kanal İstanbul güzergahında gayrimenkul fiyatları tavan yaptı!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzegahında bulunan Arnavutköy, Küçükçekmece ve Terkos gibi bölgelerde arsa ve konut fiyatları tavan yaptı. Arnavutköy'de 2010'da konut metrekare fiyatı 700 TL ile 1000 TL arasındayken, 2018'de 2600 TL'ye çıktı...

Kanal İstanbul Terkos’u etkiler mi?

Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği ve Yer Bilimleri Araştırma Merkezi’nin hazırladığı raporda, ‘Kanal İstanbul’a bağlı olarak bölgede tatlı ve tuzlu su girişimi beklenmiyor’ ifadesi yer aldı…

Kanal İstanbul projesinde Terkos'a tuzlu su karışacak mı?

Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, son günlerde tartışılan Kanal İstanbul projesini değerlendirdi?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Kanal İstanbul uyarısı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili, Terkos Gölü ile Sazlıdere Barajı’nın devre dışı bırakılacağını belirterek İstanbul’un susuz kalabileceği uyarısı yaptı.

Arnavutköy Durusu Mahallesi plan tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Durusu ( Terkos ) Mahallesi, 1 pafta, 138 ada, 1, 8 ve 9 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 17 Ekim 2018 tasdik tarihli tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare alan üzerine inşa edildi. Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü'ne yakın bir yerde konumlanıyor. Peki İstanbul Havalimanı'na nerededir, nasıl gidilir?

İBB, Kanal İstanbul güzergahında yol yaptıracak!

İBB, Arnavutköy, Çilingir Yolu - Terkos Yolu arasında yol ihalesine çıkıyor. Aynı bölgede Kanal İstanbul projesinin yapılması planlanıyor.

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

terkos havalima Haberi

terkos havalima
İstanbul'daki 3. havalimanının yapılacağı Terkos'ta arsa değerlerinin artacağı öngörülüyor. Gözlerin çevrildiği bölgede imara açılmamış çok geniş araziler bulunuyor. Gayrimenkul Yatırım Ortakları Derneği Başkanı Işık Gökkaya, bölgenin asıl değerinin ihale ile birlikte ortaya çıkacağını belirtti. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası 2. Başkanı Nizameddin Aşa, elini çabuk tutanın kazanacağını ve proje başladıktan sonra yer almanın zorlaşacağını vurguladı. Bir çok holding ve şirket yetkililerin arazi arayışında olduğu belirtiliyor. Arayışta olan isimlerden bazıları; İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özinç, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İstanbul Eski Valisi Hayri...