05 / 05 / 2024

termal turizmde yatırımcı sayısı artıyor mu

termal turizmde yatırımcı sayısı artıyor mu

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi. Hükümet bu konuda harekete geçerken, sektördeki yatırımcı firmaların sayısı da hızla artıyor.

Moldova'da inşaat ve turizmde Türk yatırımcılar için fırsatlar var!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yaptığı açıklamada, "Türk yatırımcılar için Moldova ve Gagauz Yeri'nde önemli fırsatlar var. Özellikle tarım, inşaat, altyapı, sanayi ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi.

Gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’ı keşfetti!

Turizmde öne çıkan KKTC, gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi oldu. Türkiye, Mısır, İsrail, Lübnan gibi komşularına kıyasla konut fiyatlarının daha düşük olması, adayı cazip hale getiriyor.

Antalya yabancı yatırımcının da gözdesi!

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük markası olan Antalya turizmde bu yıl rekorlar kırarken yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da ilgi odağı oldu.

Denizlili turizm yatırımcıları enerji santraline tepkili!

Denizli'nin Sarayköy ilçesi Tekke Hamamlar bölgesi, 2006 yılında turizm alanı ilan edildi. Yatırımcılar, bölgede termal turizm ve sağlıkla ilgili otel yapmaları için teşvik edildi.

Sivas'ta 100 milyon lira ile termal turizme yatırım yapılıyor!

Sivas'ı termal turizm merkezi yapmak için harekete geçen 4 yatırımcı, 100 milyon liralık yatırımla Sivas Termal Yaşam Merkezi ile 625 yataklı 5 yıldızlı otel yatırımı yaptı.

Sivas'ta termal turizm yatırımları artıyor!

Sivas’ı termal turizm merkezi yapmak için harekete geçen 4 yatırımcı, 100 milyon liralık yatırımla Sivas Termal Yaşam Merkezi ile 625 yataklı 5 yıldızlı otel yatırımı yaptı.. Yatırım ile yılda 30 bin konaklama ve 500 kişiye istihdam hedefleniyor

Termal turizm yatırımcı bulamıyor!

Kaplıcalar yönünden zengin yerlerin yatırımcı bulma konusunda zorluk çekiyor. Konu ile ilgili Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler görüşlerini bildirdi...

Turistler ve turizm yatırımcıları çevre dostu binalara yöneliyor!

Turizmde artık turist de turizm yatırımcısı da çevre dostu binalara yöneliyor. Tüm dünyada yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısının giderek artış gösterdiği kaydedildi.

Seçim Aydın: Anadolu yatırımcının gözdesi oldu!

Turizmde Anadolu'nun atağa geçtiğini söyleyen ATİD Başkanı Aydın, "İlgi sadece turizm amaçlı seyahat edenlerin ilgisi de değil. Yatırımcı da son yıllarda Anadolu ile daha çok ilgili" dedi

Kızılinler bölgesi turizm yatırımcılarına açılıyor!

Kızılinler bölgesi turizm yatırımcılarına açılıyor. Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Bölgesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yatırımcıya tahsis amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildi.

Yozgat Yerköy'ün termal potansiyeli yatırımcıya açılıyor!

YOZGAT' ın jeotermal kaynak suları bakımından büyük bir öneme sahip Yerköy ilçesinde, zengin jeotermal su kaynakları yatırımcıya açılıyor. Vali Yazıcı, ilçedeki jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi...

Yerköy’ün termal potansiyeli yatırımcıya açılıyor!

Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında 'Yerköy Termal Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı' konusu masaya yatırıldı. Vali Yazıcı, ilçedeki jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi...

İksir Aydın: Turizm yatırımcılarını Kastamonu’ya davet ediyoruz!

İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nın Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, Kastamonu’nun ve özelde de Daday’ın turizmde büyük bir potansiyeli olduğunu kaydederek, 'Turizm yatırımcılarını Kastamonu’ya davet ediyoruz' dedi...

termal turizmde yatırımcı sayısı artıyor mu Haberi

termal turizmde yatırımcı sayısı artıyor mu

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, yılın her döneminde tesislerin açık olduğu, müşterilerinin yaz turistlerine oranla daha fazla harcama yaptığı termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi.


Doğan Jeotermal’in 3. termal tesisi olan Erzin Termal Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Ömer Faruk Arkan, “Doluluk oranları açısından kıyı otellerinde ciddi düşüşler yaşanmasına rağmen termal tesislerde ise yüzde 80 üzerinde devam etmekte. Türkiye’de son yıllarda sayıları artan termal tesisler hastalıkların tedavisinde alternatif oluşturmasının yanı sıra 12 ay boyunca 4 mevsim huzurlu bir tatil imkanı da sağlamakta. Bu durum termal turizmin sıkıntılardan etkilenmemesine yol açtı” dedi.


Türkiye, jeotermal kaynaklar potansiyeli açısından dünyada 7’nci, Avrupa’da 5’inci sırada olmasına rağmen bugüne kadar termal turizm pastasından istediği oranda pay alamadı. 


2007 yılında kanunlaşan Jeotermal Kaynaklar ve...