04 / 05 / 2024

Turistler ve turizm yatırımcıları çevre dostu binalara yöneliyor!

Turistler ve turizm yatırımcıları çevre dostu binalara yöneliyor!

Turizmde artık turist de turizm yatırımcısı da çevre dostu binalara yöneliyor. Tüm dünyada yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısının giderek artış gösterdiği kaydedildi.



Turizmde artık turist de turizm yatırımcısı da çevre dostu binalara yöneliyor. Tüm dünyada yeşil bina.kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artış gösteriyor. ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşu McGravv Hill'in son raporuna göre; otel zincirlerinin sahip olduğu binaların yüzde 50'sinden fazlası yeşil sertifikalı olanların oranı 2011 yılında yüzde 28 seviyesindeydi. 2015 yılında ise bu oran yüzde 64'e ulaşacak. 


DOLULUK ORANLARI YÜKSEK 


Altensis kurucu ortağı Emre llıcalı, çevre dostu turizm yatırımlarına ilginin 4 yılda yüzde 128'den fazla artış gösterdiğine dikkat çekiyor. Emre llıcalı sadece yatırımların değil, dünyayı gezmek, dinlenmek ve eğlenmek için seyahate çıkan turistlerin ve küresel anlaşmalar yapan firmaların da yeşil otellere ilgisinin arttığını, yeşil otellerde doluluk oranlarının ve sirkülasyonun daha yüksek olduğunu ifade etti. Emre llıcalı, "Bu ' oranları daha da arttırmak yine otel yatırımcısı ve işletmecisinin elinde" dedi. 


Yeni Akit 


Geri Dön