30 / 04 / 2024

Turizm yatırımcıları hedefledikleri geliri yakalayamadı!

Turizm yatırımcıları hedefledikleri geliri yakalayamadı!

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) bölgesel toplantısında konuşan TYD Başkanı Murat Ersoy, hedefledikleri yıllık 20 milyon geliri yakalayamadıklarını ve hedeflerinin yüzde 40 altında kaldıklarını, kâr edemediklerini belirtti.




Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) bölgesel toplantısında konuşan TYD Başkanı Murat Ersoy, hedefledikleri yıllık 20 milyon geliri yakalayamadıklarını ve hedeflerinin yüzde 40 altında kaldıklarını, kâr edemedikleri için de yıl sonunda tekrar bankacılarla bir araya gelip kredi görüşmeleri yaptıklarını belirtti. Antalya Valisi Muammer Türker de konuşmasında, öz eleştiri yaparak turizme ilişkin problemlerin çözümü konusunda bazen  Ankara  bürokrasisinden şikayetçi olduğunu kaydetti. 


Turizm Yatıcıımaları Derneği bölgesel top lantısı Antalya'nın Kundu bölgesinde Aska Otelde Antalya Valisi Muammer Türker. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. TYD Yönetim Kurulu Başkam Murat Ersoy. Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkam Fettah Tamince, Bench E vents Yönetim Kurulu Başkam Jonathan Worsley ve Turizm Yatırımcıları Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Turizm Yatırımalan Derneği'nin (TYD) geleneksel olarak her iki yılda bir TYD Kurucusu ve Onursal Başkam Barlas Küntay anısına düzenlediği Turizm Araştırma Ödülleri verildi. 


VALİ TÜRKERDEN ÖZ ELEŞTİRİ 

Antalya Valisi Muammer Türker. Antalya'nın her yerinde tarihin olduğunu belirterek turizmin biraz daha çeşitlendirilmesi konusunda bir konuşma yaptı. Deniz, kum, güneş uçlem I™: TYD Başkam Murat »-soy meşinin dışına çıkılıp pazann ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğim vurgulayan Vali Türker. Antalya'da kış aylannda futbol ara sezonunda 2 bin futbol takımının kamp yaptığını söyledi. Sektörle birlikte sorunların da paralel olarak büyüdüğünü ifade eden Vali Türker. sorunların çözümü konusunda bürokrasinin işleyişi konusunda öz eleştiri yaparak şunları söyledi: "Sorunlanmız sektörün büyümesi paralel olarak büyüyor. Bizim de kendimizi buna adapte etmemiz lazım. Sorunumuz yok mu? Şüphesiz ki çözmemiz gereken çok fazla sorunumuz var. Çözme konusunda ortak bir irademiz var. Antalya'daki turizm sorunu devletin en üst kademesindeki yöneticilerinde gündeminde. Bazen mevzuatın gelişmeleri yalandan takip edemeyişi, bazen bürokrasinin eski alışkanlıklardan kaynaklanan refleksi bizde bürokratız ama biz de zaman zaman Ankara bürokrasisinden şikayet ediyoruz. Yerine göre aynı hassasiyeti taşımayanlara çalışmak zorunda kalıyoruz." 


"ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TURİZM YATIRIMCISIDIR" 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkam Men deres Türel ise. turizmde ilerleme katettiklerini ve bu ilerlemenin özel sektör desteği ile sağlandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesinin de bir turizm yatırımcısı olduğunu belirten Baş kan Türel. "Antalya'da turizm yatırımcılarında biri de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni örnek vermek lazım. Biz alt yapıya yatırım yaparken siz de üst yapı üe ilgileniyorsunuz. Deniz en büyük sermayemiz. Buralardaki antmaları ye nilememiş olsaydık bugün bindiğimiz dalı ke siyor olacaktık. Burada yapılan toplantılarla bizde turizmle ilgili sorunlan tespit edip kendi mize ev ödevi çıkaracağız" dedi. Türel, pazar zenginliğinin olması halinde oluşabilecek kriz lerin daha kolay atlatılacağım da tavsiye etti. 


"20 MİLYON OLMASİ LAZIM

TYD Yönetim Kurulu Başkam Murat Ersoy yaptığı konuşmada, turizm yatınmlanna kar şm elde edilen gelirin düşük olmasından ya kındı. 2014 yılında Antalya'da 12 milyon turisti ağırladıklarım belirten Ersoy, 2023 yılında 20 müyon turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. 550 bin yatak sayısına sahip Antal yada 2 binin üzerinde tesisin olduğunu da hatırlatan TYD Başkam Ersoy. 550 bin yataklı bir yerde elde edilen hedefledikleri gelirin yüz de 40 altında olduğunu söyledi. Hedefledikle ri geliri yakalayamadıkları için henüz kara dokunamadıklarını da ifade eden Ersoy. "Yatak sayısı 550 bin civarı tesisi sayısı da 2 bin 100 civarındadır. Yapılan yatırımlann bedelleri dikkate alındığında deniz. kum. güneş seg mentinin dışına çıkarıp 12 ay pazarlanabilen bir turizm destinasyonu haline getirdi. Tesis lerin rekabet içerisinde olduğu bir yerde yıllık 12 milyon gelir yeterli midir? 20 müyon gelir olması lazım. Yüzde 40'ın altında gidiyoruz Uluslararası organizasyonlar ile anlaşma yapmak lazım" diye konuştu. 


Türkiye Gazetesi


Geri Dön