05 / 05 / 2024

Termal turizmin hedef yatak sayısı

Termal turizmin hedef yatak sayısı

Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Bu konuda öncü ülkelerden biri olan Türkiye, termal turizmde 2020 yılına kadar yatak kapasitesini 1 milyon çıkarmayı hedefliyor.

Oruçoğlu Termal Otel Spa ve Resort İstanbul'da ofis açtı!

fyon'daki Oruçoğlu Termal Otel Spa ve Resort, Anadolu'daki hedef kitlesini İstanbul'la zenginleştirmek için Bağdat Caddesi'nde bir ofis açtı.

Çeşme Termal Sağlık Merkezi için imzalar atıldı!

İzmir Çeşme'de yılın 12 ayı boyunca turizmin canlı kalmasını sağlayacak "termal sağlık merkezi" projesi için imzalar atıldı.

Turizm 2023 hedefinde Ömer-Gecek ön planda!

Afyonkarahisar Ömer-Gecek havzası 2023 planı kapsamında yıldızı parlayan termal turizmin bölgesi olacak.

Karahayıt, Termal Kür Merkezi ile cazibe merkezi olacak!

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye yakınlığı ve termal su kaynakları ile fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden Karahayıt Mahallesi'nin bölgenin yenilenecek vizyonu ile termal turizmin merkezi olacağını söyledi.

Veysel Eroğlu: Sandıklı termal turizmin merkezi olacak!

Sandıklı'nın yakın gelecekte termal turizmde dünyanın en meşhur merkezlerinden biri olacağını aktaran Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlçemizin turizm merkezi olması için oteller yapıldı" dedi

Termal turizm tesisi yatırımları arttı!

Turizmde yaşanan sıkıntıyı aşmak için sektöre yönelik destekler sürerken, termal turizmin güçlendirilmesi de yeniden gündeme geldi. Hükümet bu konuda harekete geçerken, sektördeki yatırımcı firmaların sayısı da hızla artıyor.

Sakarya'nın 5 ilçesinde golf ve geriatri merkezi kurulacak!

Mahmut Kösemusul, “Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında önemli çalışmalar var

Esenyurt termal turizmin yeni merkezi olacak!

İstanbul'un yıldızı parlayan ilçelerinden Esenyurt, şimdi de sağlık turizmiyle gündeme gelecek. Üç yıl önce şans eseri bulunan termal suyla, belediye kısa süre içinde ilçede bir termal tesisi faaliyete soktu, ikinci tesis için ise hazırlıkları tamamladı.

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da restoran açılışına katıldı!

Eroğlu, Afyonkarahisar'daki bir restoranın açılış törenine katıldı. Eroğlu, "Afyonkarahisar, termal turizmin ve lezzetin başkenti olduğu gibi aynı zamanda spor turizmi ile sağlık turizminin de başkenti olmuştur." dedi.

Bursa Tümbüldek'e sosyal tesis geliyor!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde termal turizmin göz bebeği olan Tümbüldek Kaplıcaları yeni bir sosyal tesise daha kavuşuyor.

Bolu Narven Termal Kasaba’da tapular dağıtıldı!

Termal turizmin en büyük yatırımlarından biri olan ve Bolulu işadamları tarafından 450 bin metrekare alana inşa edilen 7 bin 200 yatak kapasiteli Narven Termal Kasaba’da villa sahipleri ilk tapularını aldı.

Aziziye Ilıca termal turizmin merkezi olacak!

Ilıca'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 380 konut. 114 işyeri ve bir camii inşaat hızla yükseliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Orhan. "Ilıcamız kabuğunu kırıyor, özlenen ilçe hedefine koşuyor." dedi.

Afyonkarahisar'daki termal tesislerin bayram rezervasyonları düştü!

Termal turizmin önde gelen bölgelerinden Afyonkarahisar'da, bayram tatili rezervasyonlarında doluluğun yüzde 57 seviyesinde kaldığı bildirildi. Acar: "Sadece bu 5 milyon liralık bir kayıp demektir" dedi.

Termal turizmin hedef yatak sayısı Haberi

Termal turizmin hedef yatak sayısı

Türkiye’nin termal turizm yatak kapasitesini 2020′de 1 milyona çıkarıp, dünyada termal turizmden aldığı payı artırması hedefleniyor… 


Sağlık turizmi günümüzde en hızlı büyüyen hizmet sektörlerinden biri haline geldi. Sağlık turizmi uluslararası bir sektör olduğundan başarı elde etmek için kaliteyi arttırmak, uluslararası standartlara sahip olmak, yenilikleri ve trendleri takip etmek ve en nihayetinde sahip olunan kaynakları iyi pazarlayabilmek ve marka olmak kaçınılmaz hale geliyor. Yatak kapasitesinin yalnızca %3′lük bir bölümü termal turizme hizmet veren Ülkemiz, yeni turizm hedefleri ile dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri de ağırlamaya başlayacak.


Sağlık turizminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazanması yatırımcılar açısından yakından değerlendirilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Sağlık turistinin normal bir turiste oranla yaklaşık 5 kat daha fazla harcama yapması bu sektörün önemini...