27 / 04 / 2024

termik santrallerin özelleştirilmesi

termik santrallerin özelleştirilmesi

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Orhaneli ve Tunçbilek termik santralleri ihalesini 521 milyon dolarla bedelle kazanan Çelikler İnşaat'a, Soma Termik Santrali'nin de 685.5 milyon dolar teklifle kazanan Konya Şeker'e devrini onayladı.

Üretimle ilgili özelleştirmelerde süreç uzuyor!

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinden sonra bu yıl büyük miktarda gelir beklenen üretim özelleştirmelerinde süreç uzayacak. Son teklif tarihi 24 Ocak olan elektrik üretim santralleri için takvimin ileri bir tarihe ertelenebileceği dile getiriliyor...

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Söğütözü'ndeki arazinin özelleştirilmesi için teklifler alınıyor!

Ankara'da kamu kurum ve kuruluşları, alışveriş ve yaşam merkezleri ile otellerin yer aldığı arazilerin özelleştirilmesi için teklifler alınmaya başladı. 

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri mecliste!

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Purçu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesi kesinleşti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK),Sakarya Arifiye’deki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı açılan davada son sözü söyledi…

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ve ve fabrikaların akıbeti mecliste!

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ve fabrikaların akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki!

Türk Harb-İş Sendikası tarafından Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararına tepki gösterildi.

Sakarya Hanlıköy'deki askeri fabrikanın özelleştirilmesi TBMM'de!

Sakarya Hanlıköy Mahallesinde bulunan askeri fabrikanın özelleştirilmesindeki ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale açıldı!

Maliye hazinesine ait Foça Tatil Köyü'nün özelleştirilmesi için ihale süreci başlıyor. Türkiye'nin ilk tatil köylerinden Foça Fransız Tatil Köyü'nün yeniden turizme kazandırılması amacıyla ihaleyle 49 yıllığına kiralanacağını bildirildi. 

termik santrallerin özelleştirilmesi Haberi

termik santrallerin özelleştirilmesi

TEBLİĞ


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI


TARİH            : 17/3/2015

KARAR NO   : 2015/14

KONU             : Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare)’nın 19/1/2015 tarihli ve 331 sayılı yazısına istinaden;

Kurulumuzun 7/8/2014 tarihli ve 2014/75 sayılı kararı ile özelleştirme programına alınan; Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)’ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerinin, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ)’ye ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ) tarafından kullanılan taşınırların, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile BLİ tarafından kullanılan taşınmazların, 79528 ve 73021 No.lu Maden Ruhsatları ve bu Ruhsatların kapsadığı Maden Sahalarının bir bütün halinde özelleştirilmesi amacıyla 17/12/2014 tarihinde yapılan ihale sonucunda İhale Komisyonu tarafından;

1) Söz konusu ihalede;

• 521.000.000 (Beşyüzyirmibirmilyon) ABD Doları bedelle...