29 / 04 / 2024

Terör olayları konut satışlarını ne kadar etkiliyor

Terör olayları konut satışlarını ne kadar etkiliyor

Yaşanan terör olayları konut satışlarını vurdu. Yabancıların Mersin'den aldığı konut sayısında yüzde 30 ila 40'lık bir gerileme yaşandı

2 bin yıllık antik lüks konut bulundu! 'Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi!

İtalya’nın başkenti Roma’da, ‘’olağanüstü’’ mozaiklerin yer aldığı 2 bin yıldan eski olan lüks bir konut bulundu. Gerçek bir hazine' olarak adlandırılan konut görenleri büyüledi.

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

5 soruda TOKİ Çankırı Sosyal Konut Projesi 2022! Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Çankırı konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Iğdır Sosyal Konut Projesi 2022! Iğdır ucuz konut projesinde dahilinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Iğdır konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Iğdır ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

6 soruda TOKİ Ağrı Sosyal Konut Projesi 2022! Ağrı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?  

Merakla beklenen TOKİ 2022 ucuz konut projeleri için başvuru dönemi bugün başladı. Peki, TOKİ Ağrı'da kaç konut inşa edecek? Ağrı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak? 6 soruda TOKİ Ağrı Sosyal Konut Projesi 2022...

Aşırı pahalı konut sorununa çözüm raporu açıklandı: Öncelik dar gelir grubuna verilmeli

Türkiye'de son bir yılda aşırı pahalanan konut fiyatları ve kira sorununa Saadet Partisi'nden çözüm önerisi geldi. Partinin yaptığı değerlendirmede dar gelir grubunun konuta erişiminin önceliklendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Şırnak'ta terör mağduru 929 aile yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kura ile terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı...

Terör olayları konut satışlarını ne kadar etkiliyor Haberi

Terör olayları konut satışlarını ne kadar etkiliyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, ülke genelinde yaşanan terör olaylarının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Olaylara bağlı olarak, yabancıların Mersin'den aldığı konut sayısında yüzde 30 ila 40'lık bir gerileme yaşandığını bildiren Yükselgüngör, lokomotif olan inşaat sektörünün desteklenmesi ve yabancılara satılan konutların ihracat alanında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 


BÜYÜK ZARAR VERDİ 


Yükselgüngör, son günlerde artan terör olaylarının kent turizmine yansımalarını değerlendirdi. Olaylarla birlikte yabancıların kentte satın aldığı konut sayısında yüzde 30 ila 40'lık bir gerileme yaşandığını vurgulayan Yükselgüngör, "Satışlarda geçen seneye kıyasla ciddi fark var. Konutu olan yabancılar Mersin'e gelmeye çekiniyorlar. İnsanlar, İstanbul veya Güneydoğu'da yaşanan olayların Mersin'de de yaşanabileceğinden korkuyorlar. Terör olayları inşaat sektörü ve konut satışına çok büyük zarar verdi" dedi.


SEKTÖRE DESTEK VERİLMELİ


Konut...