20 / 05 / 2024

Tertemiz bir İmar Kanununa ihtiyaç var

Tertemiz bir İmar Kanununa ihtiyaç var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, seçimden sonra imar kanununda değişikliğe gidileceğini belirterek, "İmar kanunu yokmuş gibi kabul edip, sıfır kilometre, tertemiz bir imar kanununa ihtiyaç var" dedi.

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Muhalefet tarafından yapılan yorumlara tepki gösteren Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, "İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı." diye konuştu. İşte haberin detayları... 

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Depremden etkilenen KOBİ'lere bir destek de o bankadan geldi! 60 bin Euro ödenecek!

Depremden etkilenen KOBİ'ler için destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. KOBİ'lere bir destek de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) geldi. 

İstanbul’da tüm yapılar sürekli mercek altında olacak! 5 yılda bir kontrol şartı geliyor

İstanbul’un depreme hazır hale getirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmalara hız verdi. İmar yönetmeliğinde yapılması planlanan değişiklikle binalar sıkı kontrol altında olacak ve 5 yılda bir kontrolü sağlanacak.

Yeni imar affı çıkacak mı 2022? İmar affı bir daha çıkar mı?

İmar affı bir süredir milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Yeni bir imar affının çıkıp çıkmayacağı araştırılıyor. İşte o detaylar!

İmar affına dair sorular yanıt buluyor! İmar affı ne zaman başlayacak? İmar affı kaç yılda bir çıkıyor?

İmar affı ülke gündeminde olan konulardan bir tanesidir. İmar affına dair pek çok sorular yanıt bulmayı bekliyor. İşte bu konuya dair sorulan sorular!

Mar Yapı Yaza Merhaba Partisi 16 Haziran'da!

Mükemmeli hedefleyen bir anlayışla imza attığı öncü gayrimenkul projeleriyle adından söz ettiren Mar Yapı bu yılki yaza merhaba partisini 16 Haziran tarihinde gerçekleştirecek.

Türkiye’de V şeklinde bir ekonomik iyileşme olacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, "Bu yıl EBRD’nin faaliyet gösterdiği her piyasada daralma söz konusu. Türkiye’de ve faaliyette olduğumuz bazı ülkelerde V şeklinde bir iyileşmenin olacağına inanıyorum" dedi.

MİKEV'den basın açıklaması: MİKEV'in Serdar İnan'la hiçbir alakası yoktur!

Mimar Sinan İmar Kültür Eğitim Vakfı (MİKEV) Serdar İnan hakkında şu açıklamayı yaptı; "Mimar Sinan İmar Kültür Eğitim Vakfı’nın (MİKEV), Fetö kapsamında aranan ve  kayyum atanan İnanlar İnşaat Grubu ve Serdar İnan ile hiçbir alakası yoktur"

Başak Dizer ve Deniz Marşan Nişantaşı'ndaki dükkanlarını boşalttı!

Başak Dizer ve Deniz Marşan, 2017'de, Nişantaşı'nın en işlek caddesinde Room & Rumours adlı mekan açmışlar, bir sene sonra küçülmeye giderek, Mim Kemal Öke Caddesi'ndeki mağazaya taşınmışlardı. İkili bir ay önce dükkanı sessiz sedasız boşalttı...

İmar barışında bir aydan kısa süre kaldı!

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Yüksel, "İmar barışına başvuru süresinin dolmasına bir aydan kısa süre kaldı. Başvurular aralık sonu doluyor" dedi..

Mar Yapı, Dubai’de unutulmaz bir tatil yaşattı!

Projeleriyle Basın Ekspres Yolu’nu cazibe merkezi haline getiren Mar Yapı, Cinemaximum salonlarının ‘G’ sırasından bilet alanlar arasında yaptığı çekilişle 1 kişiye çift kişilik Dubai’de unutulmaz bir tatil yaşattı. 

İmar barışıyla yeni bir finansal enstrüman ortaya çıkacak!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, “İmar Barışından sonra Yapı Kayıt Belgeli binalar adı altında yeni bir finansal enstrüman ortaya çıkacak” yorumunu yaptı. 

Tertemiz bir İmar Kanununa ihtiyaç var Haberi

Tertemiz bir İmar Kanununa ihtiyaç var

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçimden sonra İmar kanununda değişikliğe gidileceğini belirterek, "İmar kanunu yokmuş gibi kabul edip, sıfır kilometre, tertemiz bir imar kanununa ihtiyaç var" dedi.Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan Güllüce, davetlilere hitap etti-Güllüce, köyden kente göçün çok hızlı yaşandığını kaydederek, bunu söylerken amacının eski yönetimleri kınamak olmadığını söyledi. Türk halkının şehir kurma noktasında çok iyi olamadığını belirten Güllüce, "Biz bin yıldır bu topraklarda ayakta durmanın kavgasını vermekten şehir, sanat yapmaya ve zengin olmaya fırsat bulamadık. Hatta eğitim yapmaya bile fırsat bulamadık. Batı'nın bir şark meselesi vardı. Biz de bu topraklar içinde durmanın direncini göstermek zorundaydık. Bizim insanımız, analarımız şehir fabrikası görevi görüyordu" diye konuştu. Türkiye'de 1950'den sonra hızlı bir şehirleşme olduğunu, şehir...