05 / 05 / 2024

Tescilli camilerin rekonstrüksiyonu

Tescilli camilerin rekonstrüksiyonu

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Tescilli Markalar Derneği'nden kira önerisi!

Tescilli Markalar Derneği (TMd) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Stamati yaptığı açıklamada, "3 ay kirasız dönem ticari işletmelerin faaliyetlerinin devam etmesine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Giresun'da tescilli camilerin restorasyonu tamamlandı!

Giresun'da buluan tarihi taş camilerinin 11 yıl süren restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Tescili tarihi camiler, şehrin tarihi ve kültürel simgeleri arasında yerlerini almaya başladı...

Muğla'da bir bölümü çöken tescilli yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

Bursa Deliballılar köyündeki tüm evler tescilli yapı ilan edildi!

Bursa'da bulunan bir köyde yapılan yanlış bir tespit sonucu köydeki evlerin tamamı tescilli yapı ilan edildi. Köylüler evlerine bir çivi bile çakamıyor. 

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Belediyesi tarafından Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 52 tescilli ev yenilenip sahiplerine teslim edilecek.

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Camilerin silüeti değişiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelindeki camilerin silüeti ve iç yapısına yönelik yeni bir konsept oluşturulacak.

Nevşehir'de dönüşüm bölgesinde kalan camilerin akıbeti meçhul!

Nevşehir'de kentsel dönüşümün ardından cemaatsiz kalan camilerin akıbeti meçhul. Geçtiğimiz yıl kendini bilmezler tarafından talan edilmeye çalışılan söz konusu camilerin ne olacağı halen belirsizliğini koruyor.

Tescilli camilerin rekonstrüksiyonu Haberi

Tescilli camilerin rekonstrüksiyonu

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek.

Herhangi bir nedenle yok olan korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli cami, mescit ve türbelerde kültürel mirasımızın yaşatılmasının sağlanabilmesi amacıyla rekonstrüksiyon uygulanabilecek.

Söz konusu karar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı İlke Kararının I. bölümünün 3) Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) başlığı altında yer alan hükümlerin, cami, mescit ve türbelerde uygulanmasında karşılaşılan sorunlara ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda alındı. 

İlke kararı kapsamında; kendi parselinde daha önce bulunduğu yapı oturum alanında kaldırılması mümkün olmayan yapıların bulunması veya parselin imar uygulaması görmüş olması (tevhid, ifraz, yola terk vb.) gibi durumlarda ve 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı İlke Kararının uygulanamaması halinde, kendi parselinde...