09 / 01 / 2025

tescilli mescitlerin rekonstrüksiyonu

tescilli mescitlerin rekonstrüksiyonu

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Tescilli Markalar Derneği'nden kira önerisi!

Tescilli Markalar Derneği (TMd) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Stamati yaptığı açıklamada, "3 ay kirasız dönem ticari işletmelerin faaliyetlerinin devam etmesine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Muğla'da bir bölümü çöken tescilli yapı yıkıldı!

Muğla Bodrum Turgutreis Caddesi Kelerlik Mescit Sokak'ta yer alan bir bölümü çöken taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tescilli yapı iş makinesiyle yıkıldı...

Bursa Deliballılar köyündeki tüm evler tescilli yapı ilan edildi!

Bursa'da bulunan bir köyde yapılan yanlış bir tespit sonucu köydeki evlerin tamamı tescilli yapı ilan edildi. Köylüler evlerine bir çivi bile çakamıyor. 

Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Tapuya tescilli olmayan gayrimenkulün devri yapılabilir mi?' sorusunu yanıtladı. 

Ege Yapı Tescilli Yapılar İçin Kılavuz hazırladı!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından Ege Yapı, ülkemizin kültür varlıklarına ve tarihi eserlerine sahip çıkılması ve korunması amacıyla “Tescilli Yapılar İçin Kılavuz” hazırladı.

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Sur'daki 595 tescilli yapının 89’u yıkıldı!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’un bazı mahallelerindeki yıkım ve yeniden inşa ile ilgili teknik hataları içeren raporu açıklandı. Sur raporunda 595 tescilli yapıdan 89’unun tamamen yıkıldığı, 48 yapının da hasarlı olduğu tespit edildi.

Bandrıma'da tescilli binanın yanındaki inşaata izin verildi!

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde oturan Turgut Çepoğlu, 110 yıllık geçmişe sahip tescilli binasının yanına inşaat izni veren Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve belediye aleyhine idare mahkemesinde dava açtı.

Melikgazi Germir'deki tarihi yapılar restore edilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçemiz Germir Mahallesi'nde, kentsel sit alanında yer alan 3 adet eski sokak ve bu sokaklara cephesi bulunan yapıların, 5 adet tek yapı ölçeğinde tescilli yapının rölöve ve restorasyon çalışmasının yapılacağı

Zorlu Holding Rumelihisarı'ndaki tarihi eseri villaya mı dönüştürdü?

Zorlu Holding sahibi Ahmet Nazif Zorlu Rumelihisarı üstünde aldığı, 2. grup tescilli tarihi eseri restore ettirmek için İBB'den “müze yapacağım” diye izin almıştı. Zorlu'nun eseri havuzlu villa yaptığı ve etrafını duvarlarla çevirdiği söyleniyor.

Kentsel sit alanı olan yerlerde koruma imar planı çerçevesinde olacak!

Bakanı Sarı: "Diyarbakır'ın Sur İçi bölgesi kentsel sit alanı ilan edilmiştir. Buradaki yapı tipleri, yükseklikleri, kat yükseklikleri, kat adetleri, bina tipleri o yöresel mimarinin ve tescilli yapıların bir benzeri şekilde yapılacaktır

tescilli mescitlerin rekonstrüksiyonu Haberi

tescilli mescitlerin rekonstrüksiyonu

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek.

Herhangi bir nedenle yok olan korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli cami, mescit ve türbelerde kültürel mirasımızın yaşatılmasının sağlanabilmesi amacıyla rekonstrüksiyon uygulanabilecek.

Söz konusu karar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı İlke Kararının I. bölümünün 3) Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) başlığı altında yer alan hükümlerin, cami, mescit ve türbelerde uygulanmasında karşılaşılan sorunlara ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda alındı. 

İlke kararı kapsamında; kendi parselinde daha önce bulunduğu yapı oturum alanında kaldırılması mümkün olmayan yapıların bulunması veya parselin imar uygulaması görmüş olması (tevhid, ifraz, yola terk vb.) gibi durumlarda ve 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı İlke Kararının uygulanamaması halinde, kendi parselinde...