07 / 07 / 2024

Tesis Sahasının Kaplanması

Tesis Sahasının Kaplanması

Karayolu sınır çizgisinde inşa edilen yapı ve tesisler ile ilgili hükümler; Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler yönetmelik kapsamında yer alıyor. Peki, karayolu sınır çizgisi nedir?

İstanbul Formula 1 sahasının ihalesi yapılacak! İstanbul Formula 1 sahası ihalesi için "F1" şartı! 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Formula 1 sahasının ihalesinin gelecek ay yapılacağını kaydederek "İhaleye çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarı ile birlikte Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk. Bu tarz organizasyonların İstanbul'a gelmesi çok önemli." diye konuştu.

İl Özel İdare, Çanakkale Ayvacık'taki günübirlik tesis alanını satışa çıkardı!

Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Ayvacık'ta yer alan günübirlik tesis alanını satışa çıkardı. 

Temaşehir Konya'nın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Temaşehir Konya kapsamındaki, 37656 Ada 4 Parsel Eğitim Tesis Alanının (Projedeki Son Kısım) kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 14 Ocak 2022 tarihinde onaylandı.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

TCDD, Siirt'teki Kurtalan İstasyon sahasını kiraya veriyor!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğü/Merkez Emlak Komisyonu Başkanlığı, Siirt'teki Kurtalan İstasyon sahasını kiraya verecek.

Ankara'daki 12 katlı bina uzman erbaş orduevine dönüştürülüyor!

Milli Savunma Bakanlığınca, uzman erbaşların sosyal tesis imkanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de uzman erbaş orduevi olarak kullanılabilecek nitelikte yapılara yönelik çalışmalar sürdürülüyor

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!

Ümraniye'de metro inşaat sahasının da yer aldığı caddede göçük meydana geldi. Çevredeki bir siteye ait olan güvenlik kulübesinin de göçükte kalması sebebiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarında göçük altında kalan 2 güvenlik görevlisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Haluk Kayabaşı: Doğu Avrupa'da tesis satın alacağız!

Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı, Doğu Avrupa'da tesis satın almak için araştırma yaptıklarını, ABD'de ise alüminyum tesisi kurmayı planladıklarını söyledi...

Pendik’e 50 dönümlük spor köyü geliyor!

Pendik Belediyesi Çamlık Mahallesi’nde 50 dönümlük alana, içerisinde atletizmin çeşitli branşlarının yapılabileceği pistler, okçuluk alanı, tenis kortları ve futbol sahasının yer alacağı bir Spor Köyü hayata geçirecek.

TOKİ Samsun 504 konut ihalesi yarın!

Samsun İli, Vezirköprü İlçesi , Nalbantlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 504 Adet Konut , 16 Adet Dükkan , 5 Adet Ticaret Merkezi, 2 Adet Sosyal Tesis Binası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

ÖİB, EÜAŞ’a ait maden sahasını özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı EÜAŞ’a ait maden sahasını "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile özelleştiriyor..

Mustafa V. Koç Golf Sahası hayata geçiyor!

İstanbul Golf Kulübü Üyeleri, Mustafa V. Koç’un anısına Riva’da yapılacak olan “Mustafa V. Koç Golf Sahası”nı kulübün başkanı Caroline N. Koç ev sahipliğinde düzenlenen bir saha turu ile incelediler.

Marmaris'te yeni yapılara 3 kat sınırı!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar İçmeler mahallesinde hayata geçirilecek projeleri vatandaşlarla bir araya gelerek anlattı. Başkan Acar bazı turistik tesis alanlarının imar planları 5 kat iken 3 kata düşürüldüğünü açıkladı.

Tesis Sahasının Kaplanması Haberi

Tesis Sahasının Kaplanması

Karayolu sınır çizgisi nedir?

Karayolu sınır çizgisi; Kamulaştırma yoluyla veya kanunlarla kamuya terk veya  tahsis edilmiş karayolunda, mülke olan sınır çizgisi,  diğer karayollarında, yarmada, şevden sonra hendek varsa hendek dış kenarı, hendek yoksa şev üstü kenarı, dolguda şev etek çizgisi, yaya yolu ayrılmış karayolunda ise, yaya yolunun mülkle birleştiği çizgi olarak tanımlanıyor.


Karayolu sınır çizgisinde inşa edilen yapı ve tesisler ile ilgili hükümler; Karayolları kenarında yapılacak ve açılacak tesisler yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Tesis Sahasının Kaplanması

Geçiş yolları ve uzantıları ile parkyerleri ve tesisin taşıt trafiğine açık diğer alanlarının, karayolu sınır çizgisinden itibaren enaz 50 metrelik mesafe içinde, karayolunun kaplama cinsine uygun olarak (stabilize yollar dışında parketaş, asfalt veya beton) kaplanması zorunludur.


Geri Çekme Mesafesi

Tesisler bünyesinde mevcut olan yerüstü akaryakıt, sıvılaştırılmış gaz ve diğer...