12 / 05 / 2024

tesis sertifikası nasıl alınır

tesis sertifikası nasıl alınır

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs kapsamında alınan önlemler sonucunda tesislerin gerekli önlemlerin almasıyla sertifikalandırılıp faaliyete geçeceğini açıkladı. 

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

İmar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır?

İmar affı ile yapı kayıt belgesi alınan bir daire için kat mülkiyeti de tesis edilebiliyor. Peki, imar affı ile kat mülkiyeti nasıl alınır? 

Altına dayalı kira sertifikası nasıl alınır?

Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası için 2018 başvuruları devam ediyor. Peki, altına dayalı kira sertifikası nasıl alınır?

Altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

Altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi 4 Ekim itibari ile başladı. Başvurular 6 Ekim'e kadar devam edecek. Peki, altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

5 maddede sertifikayla nasıl ev alınır?

Konutta metrekare yani ‘pay’ satışına imkan veren gayrimenkul sertifikası, inşaat firmasına faizsiz finansman sağlayacağı için yüzde 20 daha ucuza ev sahibi yapacak. Peki sertifikayla nasıl ev alınır?

Gayrimenkul sertifikası nedir? Nasıl alınır?

Gayrimenkul sertifikası, Türkiye'nin ilk Gayrimenkul sertifikası TOKİ öncülüğünde halka sunuluyor. Peki, Gayrimenkul sertifikası nedir? Nasıl alınır?

Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

TOKİ'nin garantör olduğu gayrimenkul projelerinde küçük yatırımcı da gayrimenkul sertifikası ile pay sahibi olabilecek. Peki Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

Ormanlar nasıl tesis edilir?

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

İntifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır?

İntifa hakkı, İntifa hakkı tapuya tesis ediliyor. Bu süreçte tapuya bazı harçlar ödeniyor. Peki, intifa hakkı bedeli nasıl hesaplanır? İntifa hakkı bedeli 2016 ne kadar?

İntifa hakkı nasıl verilir?

Bir gayrimenkul üzerinde tesis edilebilen haklar arasında intifa hakkı da yer alıyor. İntifa hakkı, aınırlı ayni bir hak olup şahsi irtifak hakkı grubu içerisinde yer alıyor. Peki, intifa hakkı nasıl verilir?

Kanuni ipotek nasıl tesis edilir?

Kanuni ipotek, tescile tâbi olmayan kanunî ipotek ve tescile tâbi kanunî ipotekler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, kanuni ipotek nedir? Kanuni ipotek nasıl tesis edilir? İşte tescile tabi olan ve olmayan kanuni ipotek hakları..

tesis sertifikası nasıl alınır Haberi

tesis sertifikası nasıl alınır

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV’de koronavirüs kapsamından alınan önemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy “Gerekli önlemleri alan tesislere sertifika verilecek, faaliyete geçebilecek.” diye konuştu.

Turizm sektörünün Mayıs sonuna doğru normalleşme başlayacağını söyleyen Ersoy, ''Turizm personeli kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılsın. Personel çıkarmayacağım diyenlere İşe Devam kredisi kullandırılıyor. Seyahat acenteleri için 2 yeni krediyi devreye aldık. Seyahat acentelerine 50 bin liralık hızlı kredi veriliyor. 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli olarak yapılacak'' dedi.

Galata'yı müze haline dönüştüreceklerini söyleyen Bakan Ersoy, ''Galata'yı bir müze haline getirip cazibe merkezi yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Turizm bölgelerindeki tesislerin niteliği...