16 / 05 / 2024

tesk avm haberleri

tesk avm haberleri

TESK'e göre; alışveriş merkezleri günde 10 saat açık olmalı ve pazar günü çalışmamalı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) önerisi dikkate alınırsa haftanın 6 günü çalışanlar bugün bile alışveriş yapma imkanı bulamayacak.

Lütfi Elvan'dan AVM'ler için 'İngiliz modeli' teklifi!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken arasında yapılan görüşmede, AVM'ler için 'İngiliz modelinin' önerildiği ortaya çıktı. 

Bendevi Palandöken: Ankara esnafı AVM fazlalığından şikayetçi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, Ankara esnafının AVM ve zincir marketlerin fazlalığından şikayetçi olduğunu söyledi.

İş yeri ve AVM açılışlarına 'eczane modeli' talebi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Eczane açılışlarındaki kanun gibi düzenlemeyle zincir market ve AVM'lerin de yan yana açılarak birbirlerine zarar vermesi önlenmeli." diye konuştu...

Pasifik İnşaat'tan Next Level AVM hakkında açıklama!

Pasifik İnşaat ''Ziraat Bankası Next Level AVM'nin satılmayan ofislerine el koydu'' haberleri hakkında açıklama yayınladı. Açıklamada, haberlerin tamamen mesnetsiz, asılsız ve yalan haber niteliği taşıdığı belirtildi.

AVM ve zincir mağazalar haftada 1 gün tatil edilmeli!

(TESK Genel Başkanı Palandöken, "Haftada 7 gün açık olan AVM, zincir mağazalar ve büyük mağazaların Avrupa örneklerinde olduğu gibi haftada bir gün kapalı olmaları sağlanmalıdır." dedi...

AVM arzı 2020 sonunda toplam 14 milyon metrekare olacak!

Pamir&Soyuer Gayrimenkul Haberleri 2018 4. Çeyrek Raporu'na göre; 2020 sonunda toplam AVM arzının 14 milyon metrekare olması bekleniyor. Gelecek arzın yüzde 80’ini İstanbul, Ankara ve Bursa’daki AVM projeleri oluşturacak.

AVM'ler için saat ayarı talebi: Esnafın iş yaptığı saatlerde kapalı olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin daraltılarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, "Esnafın en çok iş yaptığı saatlerde AVM'ler kapalı olmalı" diye konuştu.

AVM sayısı 5 yılda yüzde 27,5 arttı!

“AVM sayısı her geçen yıl artıyor'' diyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının 323’ten yüzde 27,5 artış göstererek 412’ye çıktığını söyledi.

1 yılda AVM’ler yüzde 4, zincir marketler yüzde 12 arttı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her yerde inşa edilen AVM ve zincir marketlerin esnafı zora soktuğunu anlattı. Palandöken, 1 yılda AVM’lerin yüzde 4, zincir marketlerin yüzde 12 artığını açıkladı.

TESK: AVM'ler afet toplanma alanlarını işgal etti!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul'da afet toplanma alanı olarak belirlenen 493 bölgeden 416'sında alışveriş merkezi (AVM), rezidans ve gökdelenlerin inşa edildiğini açıkladı..

AVM'ler arttıkça esnaf sayısı azalıyor!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM'ler ziyaretçi sayısını ve karını artırdıkça, o bölgedeki esnaf sayısı azalıyor." dedi...

Bakkalların en önemli sorunlarından biri AVM'ler!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Bakalların derdi günden güne büyüyen rekabet ortamıdır. En önemli sorunlarından biri AVM ve zincir marketlerle yapılan mücadeledir." dedi.

AVM'ler esnafı bitiriyor!

Türkiye’de serbest meslek sahibi ve kendi hesabına çalışanların toplam istihdam içindeki payı 32,7'ye geriledi. TESK Genel Başkanı Palandöken, "AVM’ler, terzi esnafını, berber, kuaför esnafını bitiriyor" dedi...

tesk avm haberleri Haberi

tesk avm haberleri


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) önerisi dikkate alınırsa haftanın 6 günü çalışanlar bugün bile alışveriş yapma imkanı bulamayacak. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alışveriş merkezlerinin (AVM) günde 10 saatten fazla çalışmaması ve pazar günleri kapalı olması gerektiğini savundu. 


Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca başbakanlığa gönderilen "Perakende Sektörünü Düzenleyen Yasa Tasarısı" ile ilgili görüşlerini 4 Haziran'da başbakanlığa sunduklarını belirten Palandöken, hazırlanan tasarıyı genelde olumlu bulduklarını, yasa ile haksız rekabetin ortadan kaldırılacağını, tüketicilerin ve çalışanların haklarının korunacağını kaydetti. 


NÖBETÇİ AVM OLMAZ!


 Palandöken, tasarıya ilişkin başbakanlığa bildirdikleri görüşleri açıklarken de "Her geçen gün büyük AVM'ler, zincir mağazalar ile Hipeı-gros Yaz mevsiminde turistik bölgelerde küçük büyük tüm iş yerleri 24 saat açık oluyor ve esnaf bu durumdan hiç şikayet etmiyor. 


Marketler karşısında yok olmaya başlayan küçük esnaf...