21 / 05 / 2024

tesk stopaj önerisi

tesk stopaj önerisi

TESK Genel Başkanı Palandöken, stopaj uygulamasına ilişkin olarak, "Verginin vergisi olan stopaj uygulaması kaldırılmalı ya da yüzde 20'den 5'e düşürülmeli." değerlendirmesini yaptı.

Kira stopajı nedir, nasıl hesaplanır?

Kira stopajının ne olduğu ve kira stopajının nasıl hesaplandığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

Kira zamlarında son dakika! 'Üst sınır' önerisi gündemde! Fahiş ev kiralarında sona mı gelindi?  

Yabancıya yapılan konut satışlarının ve kiralamaların fiyatları yükselttiği gündemden  düşmüyor. Sektörden kira zamları için 'Üst sınır' önerisi geldi...

Kiralık ev krizine AVM önerisi: AVM'ler daireye dönüştürülsün!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, konut krizine ilişkin 6 başlıktan meydana gelen bir çözüm önerisi açıkladı. Sarıgül, AVM'lerin daire yapılmasını tavsiye etti. 

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir?

Kira stopajı, bir iş yerinin kira sözleşmesinde belirtilen brüt kira bedeli üzerinden hesaplanırken, ödenmemesi halinde gayri menkul sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunmaktadır. Peki, Kira stopajı nedir? Nasıl hesaplanır? Kira stopajı ne zaman ödenir? İşte merak edilen soruların yanıt

Akaryakıtta indirim için yeni formül önerisi! 

Araç sahipleri tarafından merakla takip edilen akaryakıt fiyatlarında indirim olması için şok bir öneri geldi. İşte EPGİS tarafından yapılan o indirim önerisi...

TESK'ten talep: Akaryakıttan ÖTV alınmasın!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin ve motorin fiyatları düşene kadar akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV'nin alınmaması gerektiğini söyledi.

Resmi Gazetede yayımlandı! Altından TL’ye çevrilen mevduatta stopaj kararı!

Altın mevduattan TL'ye çevrilen mevduatta stopaj oranı sıfır olarak uygulanması, Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kur korumalı mevduat ve sıfır stopaj kararı Resmi Gazete’de!

Kur korumalı TL mevduat ve dövizden TL hesaba dönüşen mevduatın tümünde stopajın 0 olmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı.

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Son dakika! Türk lirası mevduata stopaj indirimi süresi uzatıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan karar doğrultusunda Türk lirası mevduata stopaj indiriminde süre tekrar uzatıldı.

tesk stopaj önerisi Haberi

tesk stopaj önerisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, stopaj vergisinin sorun olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, stopaj vergisinin tamamen kaldırılması ya da yüzde 20'den yüzde 5’e düşürülmesi gerektiğini belirten Palandöken, şöyle konuştu:

"Mülk sahibinin ödemesi gereken vergiyi esnafımız ödüyor ve bu da haksız bir düzen oluşturarak esnafımızın kazancından götürüyor. Kira geliri 30 bin TL’yi aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname veriyor fakat vergi ödemeyerek vergi iadesi alıyor. Ama esnafımız bunu zarar etse dahi ödemek zorunda. Finansal sorunlar, kiralar, sigorta primi derken birçok kalemde ödemesi olan esnafımızın üzerinden stopaj yükü kaldırılmalı. Bu esnafımıza bir ayrıcalık değil, hakkını teslim etmek demektir. Stopajın ne kadar haksız bir uygulama olduğunu, çiftçiye verilen tarımsal desteklerden bile yüzde 4...