08 / 05 / 2024

Tesla Avrupa fabrika inşaatı

Tesla Avrupa fabrika inşaatı

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Tesla’dan satışları artırmak için fiyat hamlesi! İşte O modeller!

Elektrikli otomobil sektörünün dev üreticisi Tesla, satışlarını artırmak amacıyla ABD ve Avrupa'da fiyat indirimleri yaptı. Fiyat indirimine ilişkin haberlerin ardından Tesla'nın hisseleri yüzde 4'e yakın düşüş gösterdi. İşte indirim yapılan O modeller…

Mercedes'ten Tesla'nın canını sıkacak hamle! Atağa geçtiler

Mercedes; Kuzey Amerika, Avrupa, Çin gibi 'piyasada kilit rol' üstlenen pazarlarına toplamda 10,000 adet süper şarj istasyonu kuracak. O istasyonlar ise Tesla süper şarj istasyonları gibi diğer araçlara da açık fakat Mercedes kullanıcıları için özel imtiyazlar sunuyor.

Avrupa’nın en çok satan otomobili belli oldu!

JATO Dynamics tarafından hazırlanan son rapora göre geçtiğimiz ay Avrupa'da en çok satılan otomobil Tesla Model Y oldu. İşte detaylar...

Kale Grubu, fabrika yatırımına başlıyor!

Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 15’inci büyük seramik karo üreticisi konumunda bulunan Kale Grubu, yeni şirket satın alımı veya yeni fabrika yatırımları hayata geçirmeyi planlıyor.

Tesla, Şangay’da fabrika arazisi alma planını askıya aldı!

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD ile Çin arasındaki gerginliğin neden olduğu belirsizlik gerekçesiyle Çin Şangay'daki tesisini genişletmek için orada arazi alma ve Şangay’ı küresel ihracat merkezi yapma planlarını erteledi. 

Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikasının inşaatı durduruldu!

2021 yılının yaz aylarında ilk kez Avrupa’da faaliyete geçmeye hazırlanan ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrika inşaat çalışmaları, kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararı ile durduruldu.

Alman mahkemesi Tesla fabrikasına onay verdi!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla'nın Almanya’ya kurmayı planladığı fakat çevrecilerin itirazlarına takılan fabrika için beklenen karar çıktı. Mahkeme, inşaat alanındaki ağaçların kesilebileceğine karar verdi...

Tesla'nın Almanya'daki fabrika hazırlıkları mahkeme kararıyla durduruldu!

ABD'li elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın Almanya'da kurmayı planladığı Gigafactory adlı fabrikası çalışmaları, Alman mahkemesi tarafından durduruldu...

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Türkler Avrupa’da fabrika avına çıktı!

Şirketin Hollanda Rosendal’daki fabrikasının kapılarını basına açan Sarten Üst Yöneticisi (CEO) Zeki Sarıbekir, “2020 hedefimiz 15 milyon Euro ciroya ulaşmak, ambalajda en önemli pazar Avrupa olduğu için bölgedeki metal ambalaj yatırımlarını artıracağız.” dedi…

Tesla Avrupa fabrika inşaatı Haberi

Tesla Avrupa fabrika inşaatı

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikası olan Almanya’nın Brandenburg bölgesinde devam eden inşaat çalışmaları mahkemece durduruldu. NTV.com'da yer alan habere göre, çam ormanında devam eden  inşaat çalışmaları sonrasında çevreci gruplar tarafından mahkemeye verilen Tesla’ya, mahkeme tarafından inşaatı durdurma kararı verdi.

Alınan kararda bölgede yer alan yılan ve kertenkelelerin kış uykusunda olduğu ve onlara zarar gelebileceği gerekçe gösterildi.

PLANLAR 2022’YE ERTELENDİ 

Geçtiğimiz dönemde Tesla bir yıldan daha kısa bir sürede Çin’in Şangay şehrinde fabrika kurup faaliyetlerine başlarken fabrika inşaatındaki gecikmeler sebebiyle, Tesla’nın Avrupa'da üretime başlaması 2022’ye ertelenmiş gibi gözüküyor. Tesla daha önce Temmuz 2021’de Avrupa’da faaliyete başlayacağını dile getirmişti.

ALMANYA’DA DAHA ÖNCE DE MAHKEME KAYBETMİŞTİ 

Ayrıca inşaatı durdurma kararı Tesla’nın Almanya’daki çevreci gruplara karşı ikinci kez kaybettiği mahkeme oldu. İlk olarak Tesla yeni...