30 / 04 / 2024

tevhid ve ifraz işlemleri

tevhid ve ifraz işlemleri

Tapu kütüğünde yapılan ayırma ifraz işlemleri ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte ayırma ifraz işlemleri...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

İfraz harcı ne kadar?

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte tapu ifraz harcı 2021...

Tapu ifraz harcı 2019!

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ifraz harcı 2019'da ne kadar oldu?

Çatalca'da tarım arazilerinin ifrazı masaya yatırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çatalca'da özel ifraz yapılarak hisse satışı yapılan tarla ve araziler ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

11 soruda imar yönetmeliğinde ifraz ve tevhit şartları!

İfraz ve tevhit işlemlerine dair esaslar, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden belirlendi. İşte 11 soruda imarda ifraz ve tevhit işlemleri esasları..

Yeni imar yönetmeliği ile ifraz ve tevhit nasıl yapılacak?

İfraz ve tevhit işlemleri Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yeniden düzenleniyor. Peki, ifraz ve tevhit işlemleri nasıl yapılacak? Yapılan düzenlemeler nelerdir?

Samsun Şerefiye Cami tanıtıldı!

’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ başlıklı sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'ne yapılacak olan Şerefiye Cami ile ilgili ayrıntıları ilk kez paylaştı.

İfraz harcı oranı 2016!

İfraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor. Peki, ifraz harcı oranı 2016 ne kadar?

İfraz harcı 2016!

İfraz işlemleri, tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi için yapılıyor. Peki, ifraz harcı 2016 ne kadar?

Tapu ifrazı için ne gerekir?

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak tanımlanıyor. Tapu ifrazı için bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu ifrazı için ne gerekir?

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Fikirtepe'de ifraz ve düşük emsal riski!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imza atmamış vatandaşlar ile anlaşmak yerine kanunları zorlayıp arkadan dolanma girişimleri sürecin sağlıklı ilerlemesini engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.

Sit alanlarında ifraz yapılabilir mi?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Peki, sit alanlarında neler yapılabilir? Sit alanlarında neler yapılamaz? Sit alanlarında ifraz yapılabilir mi?

tevhid ve ifraz işlemleri Haberi

tevhid ve ifraz işlemleri

Ayırma ifraz işlemleri!

Bir gayrimenkulün, birden fazla parsele ayrılması işlemi, ayırma ifraz işlemleri kapsamında yapılıyor. "İfraz işlemi nedir?" sorusunu daha detaylı bir şekilde anlatmak gerekirse: Tapuda ifraz işlemi, tek bir parsel üzerinde tek kaydı bulunan bir gayrimenkulün birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemi anlamına geliyor.


Söz konusu işlem, bir gayrimenkulün parçalanmasını ifade ediyor. İşlemin yapılabilmesi için tapuya gerekli belgelerin temin edilip, ifraz işlemi harcının ödenmesi halinde başvuruda bulunuluyor.


İfraz işlemi için gerekli belgeler..

* Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,

* Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,

* İstendiği takdirde tapu senetlerine yapıştırılmak...