29 / 04 / 2024

tevhit işlemi arsa

tevhit işlemi arsa

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklikler arasında yer alan tevhit işlemi nasıl yapılır? Detayları haberimizde...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları…

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Bursa'da büyük yatırımlar için arsa bulunmuyor!

Türkiye’nin en büyük sanayi şehirleri arasında yer alan Bursa, aynı zamanda bir ihracat üssü haline geldi. Yatırımcılar büyük yatırımlar için arsa bulunamadığını söylüyor.

Mersin Mezitli'de anaokulu yapımı için arsa bağışı!

Mersin Mezitli Belediyesi'nce Akdeniz Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait arsa üzerine anaokulu inşaatı için arsa bağışlandı.

Deniz GYO'nun 132 milyon TL'lik itfa işlemi tamamlandı!

Deniz GYO'nun Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığı ile nitelikli yatırımcılara satışa sunduğu TRFDZYO62016 ISIN kodlu 91 gün vadeli 132 milyon TL nominal değerli finansman bonosunun vadesi itfa işlemi tamamlandı.

Akmerkez GYO yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporu!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılında gerçekleştirilen ve 2020 yılında da aynı koşullarda gerçekleştirilecek olan yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporunu yayınladı...

Atakule GYO'dan 2.8 milyon TL'lik kira işlemi!

Atakule GYO'nun yüzde 2'sini geçmeyen kiralama işlemlerinin toplamının 2 milyon 886 bin 620 TL olarak gerçekleşti ve 2019 yılı içerisinde şirket tarafından herhangi bir gayrimenkul alım ve satım işlemi yapılmadı.

İlk 8 ayda 5.5 milyarlık tapu işlemi yapıldı!

Bu yılın ilk 8 ayı ile 204 milyar liraya ulaşan toplam 6 milyon topu işlemi yapılırken, devir işlemlerinden devletin kasasına 5,5 milyar lira girdi.

2019'un ilk yarısında 1 milyon gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı yaptığı açıklamada "İlk 6 ay sonu itibarıyla satış işlemlerine baktığımızda, 1 milyon civarında satış işlemi gerçekleşmiş. Buna karşılık da aşağı yukarı 4 milyar harç geliri elde edilmiş." diye konuştu.

Bayburt Belediyesi cami inşaatı için arsa tahsis etti!

Bayburt Belediyesi, Aktaş ailesi tarafından yaptırılacak cami için arsa tahsisinde bulundu. 500 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleşecek.

İş GYO yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015, 2016 ve 2017 yıllarına ait yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemi raporunu yayınladı...

tevhit işlemi arsa Haberi

tevhit işlemi arsa

Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhid olarak da bilinen tevhit işlemi, tapu kütüğünde yapılabilen değişikliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi anlamına geliyor. Peki tevhit işlemi nasıl yapılır?


Tevhit işlemi nasıl yapılır?

Tevhit, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor. Tevhit işlemi kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor.


Tapuda tevhit işlemi için gerekenler..

* Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,

* Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,

* Birleştirme...