16 / 05 / 2024

Teyyare Apartmanları

Teyyare Apartmanları

Tarihi yarımadadaki 10 milyar lira değerinde olan otel yabancılara satılacak. Türk Hava Kurumu'nun (THK) en değerli mülkü olan Laleli'deki tarihi otel binasının Katarlılara satılacağı iddia edildi.

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

İstanbul'da apartmanların amorti süresi 20-25 seneye ulaştı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. Yazıcı, İstanbul'da apartmanların amorti süresinin 20-25 seneye ulaştığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Apartmanların üst katlarında oturanlara son dakika uyarısı: Kavurucu sıcaklara dikkat! 

Sıcak hava dalgaları sebebiyle apartmanların üst katlarında oturanlara uyarıda bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, üst katlarda yaşayan yaşlı, çocuk, obez ve yatalak kişilerin korunması gerektiğine dikkat çekti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıkılan apartmanların yöneticileri ile bir araya geldi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla  depremde yıkılan apartmanların görevleriyle bir araya geldi. 

Serdar Sandal'dan Rızabey ve Doğanlar apartmanları raporuyla ilgili açıklama!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, yıkılan Rızabey ve Doğanlar apartmanları için Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi'ne ait raporların, bina yönetimlerinin talebi üzerine hazırlanmış, tavsiye niteliğinde raporlar olduğunu belirtti.

Sema Şimşek'ten apartmanlarına giren hırsıza mektup!

Eski manken Sema Şimşek, üç gün içinde iki kez apartmanlarına giren hırsıza mektup yazdı

Brezilya’da lüks apartmanların yanındaki barakalar sefalet içinde!

Brezilya’da lüks apartmanların hemen yanında bulunan barakalarda sefalet kol geziyor.

Yargıtay'dan kiraya verilen sığınak için flaş karar!

Yargıtay flaş bir karara imza attı. Yargıtay, apartmanların bodrum katlarındaki sığınakların mesken olarak kiralanamayacağına hükmetti.

Van'da apartmanlar otele dönüştü!

Terörün azaldığı, kayyumların yönetime geldiği Doğu illerinden Van'da oteller doldu, lüks AVM'ler açıldı. Van Ortadoğu’nun İstanbul’u olma yolunda ilerliyor. 

Kadıköy'de konut fiyatları apartmanlarla birlikte uçuşa geçti!

Kentsel dönüşümde aslan payını alan Kadıköy’de hem imar hem de çevre kirliliği oluştu. 35 katlı apartmanlar inşa edilen ilçenin sakinleri yatay mimari kararına uygun olarak az katlı bir Kadıköy’ün hayalini kuruyor.

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Kapsül evlerde yaşam!

Hong Kong ve Çin'de dünyanın en küçük apartmanları bulunuyor. Yüzbinlerce insan 4.5 metrekarelik evlerde yaşamak zorunda kalıyor. Evler alt gelir grubuna hitap ediyor.

Apartmanlar artık profesyonel yönetici arıyor!

Gelişen teknoloji ve bürokratik işlemlerin artması sebebiyle apartman sakinleri artık yerel yöneticileri değil profesyonel yöneticilerin yönetiminde olmasını tercih ediyorlar.

Teyyare Apartmanları Haberi

Teyyare Apartmanları

4 bin metrekare alanda 265 odası ve çok sayıda dükkanın yer aldığı Teyyare Apartmanları halen otel olarak işletiliyor ve yıllık4 milyon lira gelir elde ediliyor. Birgün Gazetesi'nde yer alan İsmail Arı imzalı habere göre, THK Kayyum Heyeti, geçtiğimiz günlerde şube müdürleriyle bir toplantı yaparak otelin Varlık Fonu'na devir kararının alındığını açıkladı. Yapılan toplantıda Kayyum Heyeti Başkanı Abdullah Kaya, otelin gerçek sahibinin devlet olduğunu, oteli gerçek sahibine devrederek Eylül-Ekim aylarına kadar devir işlemlerini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Söz konusu otel için Varlık Fonu ile görüşmelerin devam ettiğinin belirtildiği haberde, otelin Varlık Fonu'na devredilerek Türk Hava Kurumu'nun tüm borçlarının kapatılacağı ve kurumun yapılacak seçimden sonra faaliyetlerine devam edeceği söylendi. Satıştan sonra kurumun borçlarının kapanacağı ayrıca kasasında da para kalacağı kaydedilirken, kulislerde otelin Varlık Fonu aracılığıyla...