03 / 05 / 2024

Thomas Edward Lawrence evi

Thomas Edward Lawrence evi

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

Edward Arkwright kimdir? Edward Arkwright ne iş yapmaktadır?

Edward Arkwright kimdir? Edward Arkwright'ın eğitim durumu nedir? Edward Arkwright kariyeri ve eğitim durumu nedir? Edward Arkwright'ın kim olduğu ve Edward Arkwright'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu nedir?

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Volkswagen'de çanlar çalıyor: Kemer sıkma kararı alındı

İddiaya göre; Volkswagen CEO’su Thomas Schafer, yapılan bir toplantıda kemer sıkma kararı aldıklarını tüm yöneticilere ilan etti. İşte detaylar...

Altında tehlike çanları çalıyor! Dünyaca ünlü analist açıkladı! Altın fiyatları gelecek 14 gün içinde böyle olacak

Dünyaca ünlü analist Edward Meir, altında tehlike çanlarının çaldığını belirterek, altın fiyatlaırının 14 gün içinde nasıl olacağını açıkladı.

Fitch, ABD için hangi kararı aldı? FED Temmuz’da faizi ne kadar artıracak?

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de borç limiti krizinin aşılmasına rağmen gerilimi tırmandırma politikasının sonuçlarını “negatif” olarak değerlendirdi. ABD Eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed’in faiz artırımı için rakam verdi. Tıklayın.

Fed faizi yüzde 6'nın üzerine çıkarabilir!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için faiz oranlarını yüzde 6'nın üzerine çıkarma riskini taşıdığını söyledi.

Eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu!

Yeni göreve gelen İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştiren Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, böyle devam etmeleri halinde eurodan sonra sterlin de 1 doların altına yolcu olacağını belirtti.

Eski ABD Hazine Bakanı'ndan Fed’e mesaj! Net sinyal vermesi gerek!

Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, Fed yetkililerinin Jackson Hole'daki konuşmaları sırasında ekonominin karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında net bir şekilde sinyal vermeleri gerektiğini kaydetti.

Fed Başkanı enflasyonu düşürmeye kararlı! İşte Merkez Bankası’nın yol haritası!

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Merkez Bankası’nın enflasyonu düşürmeye kararlı olduğunu dile getirdi.

Ant Yapı, İngiltere’deki 7. projesi için düğmeye bastı!

Ant Yapı İngiltere’nin güneydoğusunda yer alan sahil beldesi Folkestone’da yer alan ve Edward dönemine ait önemli mekanları arasında bulunan Leas Pavilion’un renovasyonunun yanı sıra, 91 adet deniz manzaralı lüks konuta sahip dokuz katlı rezidans projesinin yapımını da üstlendi. 

Kylie Jenner, Rihanna, Adele ve daha birçok ünlünün milyonluk malikaneleri!

Dünyaca ünlü yıldızlar milyonluk evleri ile görenleri büyüledi! Kanye West-Kim Kardashian, Jennifer Lawrence, Kylie Jenner, Rihanna, Brad Pitt- Angelina Jolie ve daha pek çoğunun evi görenlere şok yaşatacak! İşte detaylar...

Pesams İthalat İhracat Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Pesams İthalat İhracat Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi Sultangazi'de Edward Owusu Mensah tarafından kuruldu.

Thomas Edward Lawrence evi Haberi

Thomas Edward Lawrence evi

Birinci Dünya Savaşı’nda Arapları Osmanlı’ya karşı ayaklandıran, çıkan isyanı yöneten ve bugünkü Suudi Arabistan, Ürdün, Irak ve Suriye’nin kuruluşunda etkili olduğu kabul edilen ünlü İngiliz casus Thomas Edward Lawrence’in, Oxford’ta 24 sene boyunca yaşadığı evi 2 milyon 600 bin pound’a satılığa çıkarıldı. 

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, 1890’larda inşa edilen 4 katlı, 9 yatak odalı, 5 misafir odalı, 3 banyolu evin her bir katı 330 metrekare büyüklükte. Satış ilanında, evin tarihi kimliğine dikkat çekilerek, ”Ünlü arkeolog, subay, diplomat, yazar ve en iyi bilinen adıyla ‘Arabistanlı Lawrence’ 1896 ile 1921 arasında bu evde yaşamıştı’ ifadelerine yer verildi.

Londra’da arkeoloji ve tarih eğitimi alan Lawrence, bitirme tezini Suriye ve Filistin’deki haçlı kaleleri üzerine yazdı. Bu evde yaşadığı dönemlerde, 1910 ile 1914 yılları arasında...