01 / 05 / 2024

Thor Otel yıkım

Thor Otel yıkım

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri tarafından Torba beldesinde bulunan Thor Otel ve Blue Dreams Oteli için başlatılacak yıkım çalışmaları, Muğla 1. ve 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla durduruldu.

Gökçeada'daki Masi Otel'e yıkım kararı!

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Kaş'ta Hazine arazisindeki lüks otele ikinci yıkım kararı!

Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası Hidayet Koyu’nda bulunan orman arazisine yaklaşık 5 yıl önce belediyeden ’basit onarım’ izni alınıp inşa edilen lüks butik otel için yeniden yıkım kararı verildi.

Manavgat’ta tartışmalı otel yıkımına dava!

Manavgat'ta kaçak olduğu nedeniyle yıkılan otelin sahibi İhsan Aral, Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Mahkeme kararı beklenmeden yıkımın gerçekleştiğini iddia etti.

Manavgat'ta tartışmalı otel yıkımı!

Antalya Manavgat'ta  bir butik otelin yıkımı sırasında tartışma çıktı. Belediye tarafından çok sayıda personelin gelerek, binayı boşaltıp, başladığı yıkım sürerken mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bodrum'da imar planına aykırı yapıların yıkım işlemleri sürüyor!

Bodrum'da imara aykırı bölümleri tespit edilen otel, villa, rezidans ve lüks dairelerin yer aldığı 19 projede yıkım çalışmaları devam ediyor...

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına ara verildi!

Nevşehir'in Göreme ilçesinde peribacalarının olduğu bölgede başlatılan iş yeri ve konut inşaatının yıkımına devam ediliyor. 

Göreme'deki otel inşaatının yıkımına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Nevşehir Göreme'deki otel inşaatı hakkında yıkım kararı alındığı ve yıkıma başlandığı bildirildi.  

Datça'daki kaçak otel yıkımına iptal kararı!

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik SİT alanı içerisinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve dört kez mühürlenen otel binası bugün yıkılacaktı. Ancak, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi ise dün son dakikada yıkım kararını durdurdu.

Bursa Büyük Otel yönetiminden yıkım açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa Büyük Otel yıkılacak demesinin üzerine Büyük Otel yönetiminden açıklama geldi.

Marmaris’te 5 bin binaya yıkım kararı!

Marmaris’teki 35 otel ve 500 konutun da aralarında bulunduğu 5 bine yakın bina için, imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

Marmaris'in tamamı için neden yıkım kararı alındı?

Muğla’nın Marmaris ilçesinin tamamı için yıkım kararı çıktı. 1 Temmuz’dan bu yana yürütülen çalışmalar sonrasında, alarında 35 büyük turistik otel ve 500 konutun da bulunduğu yaklaşık 5 bin bina için yıkım kararı verildi.

Thor Otel yıkım Haberi

Thor Otel yıkım


Bodrum'da kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşmalara karşı yıkılması planlanan otellerle ilgili mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti. 


Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri tarafından Torba beldesinde bulunan Thor Otel ve Blue Dreams Oteli için başlatılacak yıkım çalışmaları, Muğla 1. ve 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla durduruldu.


Yıkım için otel önüne gelen ve karardan haberi olmayan zabıta, sağlık ve polis ekipleri, güvenlik kulübesinin camında asılı mahkeme kararını görünce geri döndü.


Thor Otel Genel Müdürü Göktan Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkım kararları ile ilgili Muğla 1. İdare Mahkemesi'nce yürütmeyi durdurma kararı verildiğini söyledi. 


Dilekçelerini 5 Aralık'ta sunduklarını belirten Bal, "Benim elime dün akşam saatlerinde ulaşan yürütmeyi durdurma kararı var. Torba'nın genel bir imar problemi bulunuyor. Yeni çıkan kıyı kenar kanunu kapsamında 50+50 mesafesinde bazı otellerin bulunması sebebiyle...